Головна  →  Новини  →  21 вересня 2016

ІІІ Конгрес юних послів миру «Усім світом за мир!»

ІІІ  Конгрес юних послів миру «Усім світом за мир!»

21 вересня 2016 року у  Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбувся ІІІ Конгрес юних посланців миру «Усім світом – за мир!». У роботі Конгресу взяли участь Посли миру, представники міжнародних організацій, державних установ, київські освітяни, школярі та їх батьки.  Учасники громадського руху «Діти – посли миру» представили свої звіти про миротворчу діяльність та проекти, які вони впроваджували у своїх школах протягом року.   

Організаторами Конгресу виступили спеціалізована школа № 85 міста Києва та школи-учасникипроекту Асоційованих шкіл ЮНЕСКО за підтримки Федерації всесвітнього миру, Федерація молоді за мир, Національного музею історії України у Другій світовій війні, Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту та управління освіти Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації.

Учасники конгресу радо зустріли гостей: Ільїна Михайла Вікторовича, голову Федерації Всесвітнього миру в Україні, Рибченко Людмилу Вікторівну, заступника генерального директора Національного музею історії України у Другій світовій війні, Шелепницьку Наталію Михайлівну, народну артистку України, Посла Миру, Кавалера ордена Святої Марії, Зузану Заланову, координатора Програми Волонтери ООН в Україні,  Чонг Чу Хьон, молодіжного посла миру (Корея), Патарського Александара (радника посольства Республіки Болгарія в Україні), Бойка Олександра, голову  правління Федерації молоді за мир у всьому світі, Саллям Саїда, посла миру, голову «Арабського дому в Україні», Криська Михайла Олексійовича, представника фонду «Пам'ять», представника Ради ветеранів.

Свої привітання учасникам Конгресу надіслали міжнародні партнери Руху з Ізраїлю, Вірменії та Білорусі.

Конгрес юних посланців миру «Усім світом – за мир!»пройшов під гаслом «Цілі сталого розвитку: структурні елементи  побудови миру» і був спрямований на залучення молодих людей з інноваційним баченням до процесів формування концептуальних засад оновлення міжнародних миротворчих інститутів. На Конгресі були відзначені почесним званням «Юний Посол Миру» активні учасники «Школи миру» та нагороджені переможці волонтерських проектів «Служіння заради миру».

Учасники Конгресу  провели міжнародну миротворчу акцію «Парасольки миру»,    долучилися до акції «Дзвін Миру»,  під час якої до Меморіального комплексу було передано Скатертину миру, створену учнями різних навчальних закладів міста та оголошено про започаткування на базі музею війни  Школи миру.

У резолюції Конгресу зафіксовано основні напрямки роботи  «Школи миру»: готовність втілювати ідеали життя заради інших, допомагати розв’язувати  проблем, що стоять на шляху до миру в усьому світі; вивчати і успадковувати історичну мудрість пращурів , як основу для успішної самореалізації; розвивати повагу до людини та її життєвих цінностей; навчатися впродовж життя; розвивати ключові компетенції людини ХХІ століття: особистість, інноватор, патріот.

Учасники Конгресу вирішили продовжувати роботу громадського руху «Діти – посли миру», поширювати мережу «Школи миру» під гаслом «Все людство – єдина родина.Культура миру ХХІ століття».

Захід розпочався та завершився яскравим дійством – флеш-мобом «Голуб миру. З Україною в серці!» на головній площі Меморіалу.

Детальніше про захід можна дізнатися за посиланням: http://school85.kiev.ua/

http://peace-school.org.ua/item/42-iii-konhres-iunykh-poslantsiv-myru-usim-svitom-za-myr.html

Перейти до спискуВерсiя для друку