Головна  →  Новини  →  5 грудня 2016

Фінальні всеукраїнські змагання із надання домедичної допомоги в рамках проекту для школярів «Я можу врятувати життя»

Фінальні всеукраїнські змагання із надання домедичної допомоги в рамках проекту для школярів «Я можу врятувати життя»

2 грудня в МДЦ «Артек» пройшли фінальні змагання в рамках проекту «Я можу врятувати життя». У фіналі брали участь збірні команди старшокласників із Дніпра, Івано-Франківська, Кам’янця-Подільського, Львова, Одеси, Полтави, Херсона,  Києва.

Проект реалізується Всеукраїнською громадською організацією «Український фонд «Здоров’я» та Фондом родини Загорій під патронатом дружини Президента України Марини Порошенко за офіційної підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА.  

Під час фінальних змагань командам пропонувалися чотири різні ситуації, які можуть трапитись у житті: допомога жінці, яка на вулиці втратила свідомість; людині з пораненою ногою; постраждалим в ДТП та іншим. Фахівці оцінювали наскільки швидко школярі можуть зорієнтуватися у непередбачуваній ситуації й правильно надати першу допомогу людині до приїзду швидкої. Змаганням передували відповідні навчання, де інструктори «Ukrainian Paramedic Group» розповіли й показали, як діяти, якщо людина не дихає або вдавилась, що робити при ранах та переломах.

Команда Києва, середньої загальноосвітньої школи № 223, в груповому заліку посіли 4 місце, серед 8 команд учасників.

Однак насправді кожен із учасників є переможцем. Адже ті знання, які вони отримали, будуть корисними їм у майбутньому.

Перейти до спискуВерсiя для друку