Головна  →  Новини  →  29 листопада 2016

Більша участь жінок у громадському та політичному житті забезпечить демократичний вектор розвитку України – Ганна Старостенко

Більша участь жінок у громадському та політичному житті забезпечить демократичний вектор розвитку України – Ганна Старостенко

Близько 200 дівчат зібралися у Колонній залі КМДА, щоб привернути увагу влади і громади Києва до проблем дівчат і жінок у різних сферах діяльності. Сьогодні потенціал українських жінок недооцінений, проте саме вони мають бути основною силою у процесах створення громадського суспільства та громадської миротворчої діяльності. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час відкриття щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти ґендерного насильства».

«Ця громадська дівоча акція є першим кроком у проведенні широкої інформаційної кампанії, яка в подальшому відбудеться в усіх районах Києва. Дівчата-учасниці будуть «приміряти» на себе ролі жінок у різних сферах діяльності: політиці, військовій справі, волонтерській, міжнародній і правозахисній діяльності, в поліції, журналістиці та роботі з молоддю, щоб зрозуміти основні завдання, механізми вирішення питань рівності та справедливості, власної участі у миротворчих процесах», – повідомила заступник голови КМДА.

За словами Ганни Старостенко, також у рамках кампанії представники влади, громадські організації та небайдужі громадяни активізують свої зусилля заради збільшення розуміння та обізнаності населення про всі форми насильства та створення соціального простору вільного від насильства. Усе це говорить про те, що реалізація державної політики у цій сфері, дотримання норм міжнародного права є досить актуальним для України, а консолідація зусиль усіх рівнів влади, громадського сектору та міжнародної спільноти з цього питання є запорукою її європейської інтеграції.

«Цього року акція відбувається в рамках виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року. Її ключова мета –привернути увагу громадськості до проблем дівчат і жінок у ситуації військових конфліктів, а також створення погляду сучасних дівчат із питань активної участі жінок у всіх сферах соціального життя на рівні з чоловіками, в тому числі в миротворчому процесі», – резюмувала Ганна Старостенко.

Зазначимо, що щорічна акція «16 днів проти гендерного насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства в 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У цей період входять й інші важливі дати:

1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день інвалідів;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.

Перейти до спискуВерсiя для друку