Головна  →  Новини  →  5 жовтня 2016

Віталій Кличко вручив відзнаки і нагороди кращим освітянам столиці

Віталій Кличко вручив відзнаки і нагороди кращим освітянам столиці

Київський міський голова Віталій Кличко відзначив найкращих освітян столиці нагородами та грамотами, а також зазначив, що міська влада зробить усе можливе, аби професія педагога стала престижною за рівнем оплати та соціального забезпечення.

«Наші вчителі, вихователі та викладачі відзначили професійне свято у неділю, а сьогодні, 5 жовтня, у понад 100 країнах світу відзначають Всесвітній день вчителя. У Києві працює більше 65 тисяч освітян, і хочу привітати кожного з вас та подякувати за ваші сили, енергію та час, які ви вкладаєте у виховання та навчання наших дітей. Дякую за вашу щоденну віддану працю та бажаю кожному успіху, здоров’я і наснаги», – звернувся Кличко до столичних працівників освіти.

Мер столиці зазначив, що одне із завдань столичної влади – підвищити престижність праці вчителя, щоб освітяни отримували гідну заробітну платню і працювали у сучасних комфортних умовах. «Ми зберегли муніципальні надбавки для вчителів: 20% надбавки отримують всі педагогічні працівники столиці. Ми також звертатимемося до уряду та наполягаємо на тому, аби працівникам сфери освіти збільшили розмір заробітної плати», – розповів міський голова.

Віталій Кличко додав, що у місті працює програма підтримки молодих учителів. «Цього року до шкіл міста на роботу прийшло більше 100 молодих педагогів. Для підтримки молодих спеціалістів, ми прирівняли муніципальну надбавку молодого спеціаліста до надбавки вже досвідченого вчителя», – зазначив мер Києва.

За словами Кличка, столична влада значно збільшила інвестиції в сферу освіти, і на 2016-й рік бюджет програми «Освіта Києва» склав понад 7 млрд гривень. «Ми робимо капітальні ремонти в школах і дитсадках, відкриваємо нові навчальні заклади. 1 вересня у Києві відкрилися нова школа та дитячий садочок, ще одну школу закінчуємо – відкриємо незабаром. До кінця цього календарного року ми за бюджетні кошти побудуємо, реконструюємо та модернізуємо ще 6 дитячих садків», – підкреслив мер Києва.

Віталій Кличко також вручив кращим педагогічним працівникам столиці державні нагороди, зокрема «Заслужений вчитель України», «Заслужений працівник освіти України» та Орден княгині Ольги ІІІ ступеня, нагороди Міністерства освіти і науки, нагороди Київського міського голови, Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України. Загалом, нагороди отримали 72 працівника освіти столиці.

Перейти до спискуВерсiя для друку