Головна  →  Новини районів  →  1 липня 2016

Майстер-шеф» у НВК № 209 «Сузір’я»

Майстер-шеф» у НВК № 209 «Сузір’я»

Завершився перший тиждень літного мовного табору «В здоровому тілі – здоровий дух», який було присвячено фізичному зміцненню організму та різним видам спорту у світі . В одному з інтерв’ю Джеймі Олівер, відомий британський щеф-кухар та ікона кулінарії  відмітив, що «… якщо ви завітаєте до будь-якої школи, відкриєте декілька шкільних рюкзаків, то ви з легкістю знайдете там кока-колу, банки енергетичних напоїв, чіпси, але не знайдете нічого корисного». Більшість дітей вважає, що корисна їжа не смачна, але ми спробували переконати їх у цьому впродовж другого тижня літного мовного табору.
   Діти мали змогу в ігровій формі створювати корисні сніданки, вивчали інгредієнти, які не є корисними для вживання, знайомилися з новим вокабуляром для написання рецептів улюблених страв та на практиці готували власні кулінарні шедеври. 
   Діти старших груп проводили дослідницьку роботу. Вони мали розповісти про вміст запропонованих продуктів (майонез, кетчуп, сік тощо) та визначити, чи корисні вони для вжитку і чим саме можуть зашкодити.
   Цікавим для дітей став досвід приготування млинців та смузі. Виготовлені власноруч страви були особливо смачними.
   Завершував цей цікавий та смачний тиждень квест «Майстер-шеф». Кожна група отримала свій путівник із завданнями. Пройшовши завдання, учасники отримували один інгредієнт (огірок, помідор, перець тощо). Останнім завданням було створити корисну страву для меню відомого ресторану. Діти були у захваті та поставилися дуже відповідально до вибору інгредієнтів та презентації власного шедевру.
   Напередодні  останнього дня табору кожна група зобразила свої враження на колективному плакаті. Діти пригадували всі цікаві моменти другого тижня у літньому мовному таборі.

Перейти до спискуВерсiя для друку