Головна  →  Новини  →  24 червня 2016

Гуртківці відділу туризму, краєзнавства та патріотичного виховання Київського Палацу дітей та юнацтва взяли участь у новому проекті «Острів»

Гуртківці відділу туризму, краєзнавства та патріотичного виховання Київського Палацу дітей та юнацтва взяли участь у новому проекті «Острів»

«Острів» —  не лише частина суходолу, оточена з усіх боків водою, а й новий  проект Київського Палацу дітей та юнацтва. У його основі — навчання дітей особливостям виживання в умовах природного середовища.

У цьому проекті вихованці працюють над основами виживання та самозахисту, орієнтування та топографії, скелелазіння, а також беруть  участь у декількох психологічних та командних іграх.

Програма «Острова» дуже цікава - насичена різноманітними завданнями та іграми.

Усім відомо, що вода  необхідна речовина для життєдіяльності людини — джерело життя,  тому кожен турист має знати, як добути й очистити воду. Так гуртківці вчаться  фільтрувати воду, а також евакуювати потерпілого з місця небезпеки.

У грі «Хитрий лис» завдання одних учасників (лисів)  —  надійно сховатися за півгодини.  Завдання ж мисливців — якомога швидше відшукати всіх лисів. В умовах острова це складно, але в житті можуть стати в нагоді вміння й ховатися, й шукати.

У таборах завжди губляться речі, які є дуже потрібні. В грі «Алісин купальник» учасники мають швидко знайти різні абсурдні речі, які в наметовому таборі малоймовірно побачити або вони, навпаки, часто трапляються.  І ось які скарби віднайшли юні туристи: парасольку, сукню в горошок, синій лак, рожеву помаду, дитячі книжки, рогатки, каталог «Лего», миску з кашею, тільняшку, рожевий купальник, метелик, ляльку-мотанку та ін.

Гра-тренінг  «Втеча з Шоушенка» виховує командний дух, дисципліну та взаємну підтримку.

А найкращим подарунком наприкінці важкої праці є відпочинок у гамаках, що знаходяться поряд з кафе «Під куполом».

Перейти до спискуВерсiя для друку