Головна  →  Новини районів  →  24 червня 2016

У літньому таборі НВК “Домінанта” вшанували пам’ятіь жертв ІІ Світової війни в Україні

У літньому таборі НВК “Домінанта” вшанували  пам’ятіь жертв ІІ Світової  війни в Україні

На виконання розпорядження Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації про вшанування 22 червня 2016 року Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні у дитячому таборі НВК «Домінанта» була проведена виховна година «Пам’ятаємо і вшановуємо». Про мужність і героїзм, відвагу і честь захисників Вітчизни усіх поколінь, про те, як з гідністю долати труднощі та випробовування – говорили з вихованцями літнього табору.

У рамках заходу діти також відвідали шкільний музей бойової слави ім. І.Д. Черняховського, де вчитель історії, керівник музею Дмитро Козаков, одягнений у військову форма тих часів, провів урок пам’яті, присвячений героїзму українців у роки ІІ Світової війни. Дмитро Олександрович розповів про ветеранів мікрорайону Комсомольський – 1, визволителів Дарниці від німецько-фашистської навали, однополчан легендарного командуючого фронтом Івана Даниловича Черняховського. Музей бойової слави НВК «Домінанта» вже багато років з гідністю носить ім’я «Бойовий шлях 60-ї армії імені І.Д. Черняховського».

Ознайомившись з експозицією музею, учні ставили багато питань своєму екскурсоводу. Під час цікавої екскурсії діти дізналися про початок і перебіг ІІ Світової війни та втрати українців у цій війні, а також з новою експозицією музею, яка присвячена воїнам АТО та благодійній діяльності учнівського, педагогічного та батьківського колективів НВК «Домінанта» протягом навчального року.

Крім того діти переглянули тематичну виставку у шкільній бібліотеці «Цей подвиг безсмертний».

Перейти до спискуВерсiя для друку