Головна  →  Новини районів  →  17 червня 2016

Літній пришкільний табір спеціалізованої школи I-III ступенів №41 ім. З.К. Слюсаренка Шевченківського району міста Києва

Літній пришкільний табір спеціалізованої школи I-III ступенів №41 ім. З.К. Слюсаренка Шевченківського району міста Києва

Коли закінчується навчальний рік, для школярів починається весела і яскрава пора – канікули! Але провести всі сонячні дні вдома перед телевізором і комп’ютером – це залишитися без казкових емоцій, нових друзів, різноманітних розваг. А от можливість отримати все це, і навіть більше, дає пришкільний   табір  «Водограй»   на базі  спеціалізованої   школи  І-ІІІ  ст. №41 ім. З. К. Слюсаренка з поглибленим вивченням англійської мови Шевченківського району міста Києва.

Педагогічна діяльність дитячого табору спрямована на повноцінний розвиток та оздоровлення дітей, тому планування роботи табору здійснюється відповідно до індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів і здібностей дітей, з урахуванням їх віку, психофізичних особливостей та стану здоров’я,  з використанням різноманітних організаційних форм роботи, які сприятимуть реалізації змістовного дозвілля дітей.

Життя табору відзначася своїм темпом і різноманітністю. Тут не має часу на тривалу підготовку. Справи організовані так, щоб кожен мав можливість спробувати свої сили і в художній самодіяльності, і в спорті, і в творчій праці. Така різностороння діяльність забезпечується різними формами роботи (збори, лінійки, концерти, свята, ігри, змагання та ін.). В організації життя дитячого колективу вихователі спираються на ініціативу, самодіяльність дітей, розвивають у них прагнення до самостійних дій, спрямованих на громадсько-корисні справи.

Щодня відбувається захід, присвячений безпеці життєдіяльності вихованців.

Табір активно співпрцює з бібліотекою ім. Є. Плужника, організацією «Київкомунсервіс», театром маріонеток, різними музеями міста, благодійним фондом «Щаслива лапа», центром творчості «Шевченківець», соціальною службою району та патрульною поліцією міста.

Діти взяли участь у проектах «Книжкобус» та «LEGO» від технічної студії «Винахідник».

Протягом всієї зміни відбуваються заняття, де діти  занурюються в англомовне середовище, значно підвищуючи рівень володіння англійською мовою.Перший тиждень зміни це відбувалося в рамках мовної школи «Смайлик» (Smile), а далі – тричі на тиждень. Кожен день починається з ранкової гімнастики в спортивному залі чи на спортивному майданчику. Далі відбувається цикл інтерактивних занять: уроки - подорожі, вікторини, квести, role-playing,  літературні читання, де діти поринають у світ казкових героїв, розучування веселих пісень, рахівничок та скоромовок. Всі ці заходи стимулюють поглиблене вивчення дітьми мови, сприяють їх особистісному розвитку, подоланню мовного бар’єру,  розширюють можливості використання знань та навичок в реальному житті.

Створені всі умови для цікаво та змістовного відпочинку дітей.

Перейти до спискуВерсiя для друку