Головна  →  Новини  →  6 червня 2016

Олімпійський день на шляху до Ріо – відбувся у Києві

Олімпійський день на шляху до Ріо – відбувся у Києві

4 травня 2016 року на головній спортивній арені країни – НСК «Олімпійський» за ініціативи Національного олімпійського комітету України, Міністерства молоді та спорту України та Київської міської державної адміністрації за підтримки компанії «Макдональдз» відбувся традиційний Олімпійський день, який щороку проходить майже в 200 країнах світу з нагоди дня створення Міжнародного Олімпійського Комітету.

Цьогорічне спортивне  свято проходило під гаслом «Олімпійський день на шляху до Ріо» і присвячений найголовнішій світовій події року – Іграм XXXI Олімпіади в бразильському Ріо-де-Жанейро.

Активними учасниками Олімпійського дня стали наші уславлені олімпійці: Сергій Бубка, Валерій Борзов, Григорій Крісс, Іван Богдан, Яна Шемякіна, Олексій Торохтій, Олена Костевич, Вадим Гутцайт, Олена Акопян, Олена Говорова, Вікторія Терещук, Ніна Уманець, Анна Сорокіна, Олена Пахольчик, Ілля Кваша, Аліна Махиня, Дмитро Міхай, Артем Морозов, Олександр Надтока, Іван Довгодько, Павло Тимощенко, Юлія Прокопчук, Олександр Горшковозов, Дарина Зевіна, Роман Гонтюк, Марія Хлян, Яна Дяченко, Вероніка Івасюк та інші.

До видатних спортсменів приєдналися й представники шоу-бізнесу та зіркові ведучі: Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян, Маша Єфросиніна, Амадор Лопес і шоу-балет «RUMBERO'S», Оксана Гутцайт, Олександр Андросов, чудові музичні виконавці - група "Клей Угрюмого", яка виконала спеціально створену пісню олімпійців "Жара в Ріо", і Катя Брайт й інші прихильники здорового способу життя.

Усі бажаючі мали прекрасну можливість поспілкуватися з відомими особистостями, взяти автограф та зробити пам'ятне фото в спеціальній селфі-зоні.

На урочистому відкритті заходу віце-прем'єр міністр України В'ячеслав Кириленко сказав: «Сьогоднішній захід вчергове яскраво підтверджує, що в Україні поважають та люблять спорт, здоровий спосіб життя».

Вітаючи гостей та учасників Олімпійського дня президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка відзначив: «Олімпійський день дає можливість кожному розділити унікальні та універсальні олімпійські цінності, зробити крок на зустріч здоровому способу життя та відчути себе справжнім олімпійцем».

«Київ – це дійсно спортивне місто! Ми пишаємося нашими олімпійцями й бажаємо успіхів в олімпійському Ріо-де-Жанейро», - додав начальник управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Олексій Трофимов.

Й дійсно програма свята була дуже насичена та цікава. Любителі спору мали чудову змогу побувати на справжньому бразильському карнавалі та самому розучити традиційні латиноамериканські па під керівництвом Амадора Лопеса і шоу-балету «RUMBERO'S», відкрити для себе традиційний бразильський вид спорту – капоейра та перевірити свої фізичні, інтелектуальні й творчі можливості.

У всіх, хто цього дня завітав на НСК «Олімпійський», була чудова можливість  пробігти  1000 метрів безпосередньо по легкоатлетичним доріжкамсамого стадіону, на якому в 1980 році палав олімпійський вогонь.

А перед забігом на всіх учасників Олімпійського дня чекала оновлена «Розминка з олімпійцями» під бразильські мотиви від призерки Олімпійських ігор з художньої гімнастики Анни Безсонової, яку виконала олімпійська група підтримки «RED FOXES» під керівництвом учасниці Олімпійських ігор з художньої гімнастики Віри Передерій.

Окрім цього для гостей свята працювали різноманітні майданчики: з академічного веслування, волейболу, батуту, батику, петанку, гольфу, парусного спорту, фехтування, Uni-fit, капоейра, а також «Спорт для всіх», «Олімпійська академія України», компанії Тойота-Україна.

Вже традиційно всі учасники забігу та переможці різноманітних вікторин, конкурсів, яких було тисячі, отримали пам'ятні подарунки від НОК.

Перейти до спискуВерсiя для друку