Головна  →  Новини  →  26 травня 2016

Микола Мовчан та Марюс Януконіс взяли участь у відкритому уроці у школі № 85 з нагоди Дня Європи в Україні

Микола Мовчан та Марюс Януконіс взяли участь у відкритому уроці у школі № 85 з нагоди Дня Європи в Україні

25 травня у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови № 85 міста Києва відбулися відкритий урок та святкові заходи з нагоди Дня Європи в Україні, Всесвітнього дня культурного різноманіття, Міжнародного дня миротворців в Україні.

У заходах взяли участь учні, батьки та вчителі школи, заступник Міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції, віце-президент Міжурядового Комітету ЮНЕСКО з питань фізичного виховання та спорту Микола Мовчан; Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс та начальник управління освіти Голосіївської районної державної адміністрації Галина Полторак.

Відкритий урок «Ми всі різні, ми всі єдині!» було проведено англійською мовою з нагоди відзначення у 2016 році Року англійської мови в Україні (проголошеного Указом Президента України №641/2015 від 16.11.2015) з метою пропагування в Україні англійської мови, як основної мови міжнародного спілкування.

Урочистості відбулися за ініціативи Міністерства молоді та спорту України, управління освіти Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації, школи № 85 та за сприяння Посольства Литовської Республіки в Україні.

Марюс Януконіс та Микола Мовчан розповіли дітям та молоді про історію та значення Дня Європи в Україні, Всесвітнього дня культурного різноманіття, Міжнародного дня миротворців, про європейську інтеграцію, європейські ідеали та цінності, про співпрацю України з Європейським Союзом, Радою Європи, ЮНЕСКО, Литовською Республікою, про відносини Литва-ЄС, про імплементацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС, про розширення контактів та співробітництва між школами, дітьми та молоддю України та Литви, про поширення знань та інформації щодо Європейського Союзу та європейської інтеграції серед учнівської молоді України, про важливість вивчення іноземних мов, зокрема мов країн-членів ЄС, про важливість фізичної культури та спорту для здоров'я дітей і молоді та інші питання.

Гості школи взяли участь у флеш-мобі «З днем народження, Києве!», у акції «Парасольки миру», в урочистому засіданні євроклубу «Співдружність».

Учні школи № 85 представили українські традиції та культуру, презентували громадський рух «Діти- посли миру», миротворчі справи, продемонстрували гарні знання з англійської мови, Європейського Союзу та європейської інтеграції.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку