Головна  →  Новини  →  26 травня 2016

Урочисте вручення Німецьких мовних дипломів учням DSD-шкіл у Посольстві Федеративної Республіки Німеччина

Урочисте вручення Німецьких мовних дипломів учням DSD-шкіл у Посольстві Федеративної Республіки Німеччина

Сьогодні, 25 травня 2016 року наших старшокласників разом з педагогами – директором школи Олександром Едуардовичем Полторацьким, заступником директора зі спеціалізації Миронченко Мариною Миколаївною та координатором DSD у нашій школі, вчителем німецької мови Чорною Вітою Валеріївною,  запросили до Посольства Федеративної Республіки Німеччина на церемонію урочистого вручення омріяних Мовних дипломів. 

Вже декілька років поспіль випускники нашої школи отримують престижні Мовні дипломи, здобувають освіту у німецькомовних країнах, відтак вже в свою чергу починають викладати іноземну мову.  А з 2014 року наша школа є акредитованою DSD-школою, тобто такою, що має право готувати учнів та приймати на власній базі мовний іспит DSD з німецької на рівень А2/В1 та В2/C1.

Німецький мовний диплом є не тільки безперечним доказом відповідного володіння німецькою мовою. В ході іспиту перевіряються також і когнітивні здібності, оскільки потребується аналіз статистичних даних та написання діалектичного твору. Також і в усній частині іспиту учні мають довести свої наукові пропедевтичні знання.  Підготовка до іспиту – це кропітка праця вчителів німецької мови та самих кандидатів на Німецький мовний диплом, яка триває не один місяць і навіть рік.

Цього року Мовний іспит успішно склали 8 учнів нашої школи: Солонський Олексій, Кудрик Ігор, Шмирко Богдана, Левченко Яна, Анастасія Титаренко, Коваленко Наталья, Максимова Олександра та Яременко Олександра. Школярі підтвердили високий рівень володіння німецькою мовою і одержали Німецький Мовний диплом DSD II (В2/C1). 

Таким чином, учні нашої школи, що декілька років поспіль успішно складають іспит та отримують престижний Німецький Мовний диплом, наочно з упевненістю демонструють, що європейська інтеграція – це реальна справа, і їх невеличкий, але такий вагомий внесок в загальнодержавні інтеграційні процеси входження України у світове співтовариство, налагодження двосторонніх відносин із європейськими державами стає ще одним кроком до Євросоюзу.

А представниці нашої школи Анастасії Титаренко було довірено честь подякувати за співпрацю та підтримку, та за можливість отримати в Україні Німецький Мовний диплом, від імені всіх шкіл-учасниць  ДСД-програми.

 Німецький мовний диплом, який не втрачає дійсності протягом багатьох років, дає своєму власнику можливість вступити до університету Німеччини, Австрії, Швейцарії без будь-яких додаткових мовних іспитів, брати участь у міжнародних програмах обміну. 

Перейти до спискуВерсiя для друку