Головна  →  Новини районів  →  25 травня 2016

День слов'янської писемності і культури у дошкільному навчальному закладі №516

День слов'янської писемності і культури у дошкільному навчальному закладі №516

24 травня 2016 року з нагоди відзначення Дня слов’янської писемності і культури, коли вшановують братів-просвітителів Кирила і Мефодія, у дошкільному навчальному закладі № 516 Святошинського району міста Києва пройшло тематичне свято «День слов'янської писемності і культури».

Особлива атмосфера національної єдності панувала цього дня у дошкільному закладі: святково прибраний зал, вишиті рушники, ляльки в різних національних костюмах і, звичайно, педагоги і вихованці у вишиванках - все це створило родинну, затишну атмосферу, чудовий настрій та бажання навчатися новому.

Вихователі садочку запропонували дітям вирушити в далеке минуле нашої країни. Дітей ознайомили із слов’янською культурою, традиціями, символами, побутом, ремеслами, із створенням писемності у слов’ян, навчили грати у болгарську народну рухливу гру «Лисички та сторожі» і виконувати завдання на макетах «Склади віночок».

Разом з музичним керівником діти співали і танцювали, підкреслюючи надзвичайну мелодійність і душевність нашого найбільшого скарбу – мови.

Тож, вивчаймо мову і навчаємо найменших – наш дорогоцінний скарб!

Перейти до спискуВерсiя для друку