Головна  →  Новини районів  →  24 травня 2016

У спеціалізованій школі №239 відбувся районний театралізований захід , приурочений до 160 – ї річниці з дня народження Івана Яковича Франка

У спеціалізованій школі №239 відбувся районний театралізований захід , приурочений до 160 – ї  річниці з дня народження Івана Яковича Франка

17 травня 2016 року у спеціалізованій школі № 239 (Оболонський проспект, 16-Д) відбувся районний театралізований захід (вистава за новелою І.Франка «Сойчине крило»), приурочений до 160 – ї  річниці з дня народження Івана Яковича Франка.

На заході були присутні вчителі української мови й літератури та учні - переможці  районних і міських конкурсів та олімпіади з української мови й літератури.

Метою заходу було привернути увагу до актуальності творів Івана Франка та спонукати  глядача до роздумів про нетлінні цінності людської душі.

Відомо небагато інсценізацій новели «Сойчине крило». Частіше режисери звертаються до драматичних творів автора.

Але цей твір по праву може стати поряд зі спектаклями за драмою Івана Франка «Украдене щастя», бо в ньому надзвичайно гостро інтерпретується доля головної героїні, що є поштовхом для роздумів про життєвий вибір, про чоловіче й жіноче начало, про сутність любові, яка може призвести до глибоких фізичних і моральних страждань. Іван Франко стверджує, що людина не може бути відстороненим  «естетом», а має плекати в собі живі почуття та емоції.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку