Головна  →  Новини районів  →  23 травня 2016

Мистецький фестиваль «Україна у вишиванці»у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 320 з поглибленим вивченням української мови

Мистецький фестиваль «Україна у вишиванці»у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 320 з поглибленим вивченням української мови

У невичерпній спадщині духовної культури українського народу є особлива, винятково важлива її частина – вишивка. Вишиванки завжди були нашим національним символом, нашою гордістю та автентичною ознакою.

19 травня 2016 року в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 320 з поглибленим вивченням української мови Деснянського району міста Києва відбувся мистецький фестиваль «Україна у вишиванці», метою якого є збереження споконвічних українських цінностей та популяризація їх серед дітей та молоді.

Традиційно на свято завітали наші воїни-захисники із Спілки ветеранів АТО Деснянського району Вакуленко Іван, Кушнір Сергій та  Віктор Богдашевський, депутат Київської міської ради Шарій Володимир Васильович та його помічники: Бородань Ірина Василівна, Сергійчук Валерій Олексійович, Кононюк Катерина Геннадіївна.  

Всі присутні на святі поринули у світ ніжної української пісні, ритмічних танців, сивих легенд та намагалися розшифрувати код наших вишиванок, а  учасники модного показу ще раз довели, що вишиванка «перебралась» із бабусиних скринь у гардероби українських модників і стала трендом номер один в повсякденних комплектах одягу.

     

Перейти до спискуВерсiя для друку