Головна  →  Новини  →  13 травня 2016

Деснянці взяли участь у Всеукраїнському зборі-поході волонтерських загонів та молодіжних громадських організацій «Козацькими шляхами»

Деснянці взяли участь у Всеукраїнському зборі-поході волонтерських загонів та молодіжних громадських організацій «Козацькими шляхами»

З  5 по 9 травня 2016 року тривав XXVІ традиційний Всеукраїнський збір-похід волонтерських загонів та молодіжних громадських організацій «Козацькими шляхами», в якому взяли участь представники скаутської організації «Епіцентр», що працює на базі спеціалізованої школи № 207 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району міста Києва.  За доброю традицією збір проходив у лісосмузі біля с. Виграїв, на гостинній Черкаській землі, Корсунь-Шевченківського району.

Збір-похід проводився з метою виховання патріотизму, пропаганди здорового способу життя у молодіжному середовищі, соціалізації дітей та молоді та популяризації волонтерського руху. Організаторами заходу стали Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Національна Організація Скаутів України» та Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за сприяння партнерів - Українсько-турецького культурного центру «Сяйво», Черкаської міської організації Товариства Червоного Хреста, багатопрофільної медичної клініки «Борис», компанії технічного забезпечення масових заходів «Гарний sound», магазину іграшок «Ігромаг».

Учасники проживали організованими групами у наметах, оволодівали навичками самообслуговування, життя на природі та спільної діяльності в колективі однодумців, навичками куховарства. Під час збору-походу для всіх учасників були створені умови для творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку.

Протягом усього заходу, відповідаючи гаслу збору-походу «Україна починається з мене!», учасники змогли розширити свої знання щодо природи, історії, звичаїв, традицій та культури рідної країни. З нагоди Дня пам’яті та примирення учасники збору-походу на галявині створили карту України з власноруч вироблених маків.

Наприкінці збору-походу за участі всіх учасників заходу відбулася урочиста «Лінійка посвяти», в центрі якої була карта України з маків та вогників. За доброю традицією маки та часточки вогню діти та молодь понесли до себе у табори, символізуючи тепло сердець та дружби, палкий вогонь любові та поваги до рідної землі.

Перейти до спискуВерсiя для друку