Головна  →  Новини  →  5 травня 2016

Розпочато основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання

Розпочато основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання

5 травня 2016 року розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти. У місті Києві для складання зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалось 21125 осіб. Серед них 13823 випускників загальноосвітніх навчальних закладів (65,4% від зареєстрованих учасників), 7302 випускників минулих років, учні та студенти закладів професійно-технічної освіти і вищих навчальних закладів (34,6%).

Сьогодні в Україні 267 006 учасників зовнішнього незалежного оцінювання складають тести з української мови і літератури. По всій країні також відкрито 1100 пунктів зовнішнього незалежного оцінювання, у Києві – 80.

«Важливо втримати дуже високу планку, оскільки зовнішнє незалежне оцінювання - це одна з реформ в українській освіті, якій довіряють у суспільстві», - підкреслила Міністр освіти і науки України під час інспектування роботи пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання, що розташований у столичній Введенській гімназії №107.

Під час інспектування роботи пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання побажали успіху київським випускникам директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян та директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва.

Джерело: mon.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку