Головна  →  Новини районів  →  5 травня 2016

Урочиста зустріч з ветеранами та бійцями АТО в гімназії «Троєщина» ІІ-ІІІ ступенів Деснянського району м. Києва

Урочиста зустріч з ветеранами та бійцями АТО  в гімназії «Троєщина» ІІ-ІІІ ступенів Деснянського району м. Києва

4 травня 2016 року в гімназії «Троєщина» ІІ – ІІІ ступенів Деснянського району м. Києва відбувся урочистий захід з нагоди 71-ої річниці Перемоги у Другій Світовій війні. Серед запрошених були присутні: голова Ради ветеранів Деснянського району Пікалюк Андрій Олександрович, ветерани та бійці АТО.

Зустріч розпочалася з урочистого концерту, на якому лунали пісні часів війни у виконанні учнів 10-11-х класів та випускники гімназії.

Згодом слово було надане ветеранам Другої Світової. Їх спогади – це свідчення про справжній подвиг кожного учасника війни. І незважаючи на те, скільки десятиріч минуло відтоді, усі присутні відчули, якою ціною була здобута ця Велика Перемога.

Ветерани охоче ділились з дітьми історіями свого військового життя.

Зайцев Михайло Семенович у складі Радянських військ дійшов до Берліна, де і зустрів Перемогу. Він розказав учням саме про дні 2-4 травня 1945 року, коли після жахливих канонад ворога, він вже майже не вірив, що вижив.

Некрасова Зінаїда Григорівна розпочала свій воєнний шлях медичною сестрою, а закінчила лікарем-хірургом. За довгі роки війни Зінаїда Григорівна врятувала багато життів і сама була поранена. Вона була однією з тисяч жінок-медиків, що на своїх тендітних плечах «винесли» нашу Перемогу.

         Присутні в залі звернули увагу на те, що після виступу кожного з ветеранів, бійці АТО стоячи вітали їх оплесками, віддаючи їм свою шану та повагу, бо саме вони сьогодні дуже гостро відчувають біль та смуток війни, жагу до перемоги, що об’єднує ці покоління. Про це вони говорили і в своїх промовах. Гусєв Віталій Олександрович і Дендебера Михайло Васильович подарували гімназії військовий прапор від 11 бригади батальйону «Київська Русь». А колектив гімназії «Троєщина» передав військовим в зону бойових дій прапори, підписані гімназистами та ветеранами Другої Світової війни. Ці прапори безперечно стануть підтримкою для наших захисників.

         Не один раз під час урочистої зустрічі, на очі присутніх в залі навертались сльози. Діти та дорослі по-справжньому відчули відданість та любов воїнів усіх поколінь до рідної землі. І хоч перемоги здобуваються зі сльозами на очах, можна бути впевненими - Перемога неодмінно буде за тими, хто захищає рідну землю!

Перейти до спискуВерсiя для друку