КМДА Київська міська державна адміністрація


26 квітня 2016

26 квітня в Київському міському будинку учителя відбулося мистецьке свято "Великодня писанка"

26 квітня  в Київському міському будинку учителя відбулося мистецьке свято "Великодня писанка"

Напередодні одного із найбільш шанованих християнських свят – Світлого Христового Воскресіння,  колектив Київського міського будинку вчителя традиційно проводить мистецьке свято „Великодня писанка”.

Для участі у мистецькому заході були запрошені учителі народознавства, вихователі дитячих садочків, учні шкіл, студенти - усі, хто любить українську культуру і хоче практично опанувати основи справжніх древніх ремесел, а також дізнатися про значення кожної виготовленої власноруч речі та її історію. Для всіх охочих проводилися майстер-класи: “Пасхальна листівка”, “Писанка”, “Мальованка”, “Пасхальне яйце (купаж)”, “Кошик для писанки”, “Великоднє яйце із квілінгу”. Також під час свята тривала виставка писанок різноманітної техніки виконання.

Кожен, хто відвідав ці унікальні заняття, зміг відчути себе справжнім українцем, який має не лише знати мову, культуру і традиції свого народу, але ще й уміти прикрасити своє житло символами, які притаманні тільки нашій нації і прийшли до нас із давніх-давен! Виготовляючи власноруч Великоднє янголятко  чи вкладаючи віковічні вірування у фантастично прекрасні візерунки писанок, кожен з яких має свій символічний зміст, учасники цього свята змогли відчути у своєму серці бажання чогось високого, справжнього, рідного, що дрімає у сховинках  душі, але готове спалахнути в нашому єстві Великодньою свічкою любові до рідного краю, незнищенною в кожній людині.

І ще довго після Великоднього тижня ваше око будуть радувати барвисті писанки, розмальовані власноруч із світлими і щирими помислами. Зі світлим святом Христового Воскресіння!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.