КМДА Київська міська державна адміністрація


20 квітня 2016

ХІІІ Фестиваль народної творчості працівників установ освіти м. Києва «Квітучі барви таланту»

ХІІІ Фестиваль народної творчості   працівників установ освіти м. Києва   «Квітучі барви таланту»

У 2015-2016 навчальному році проводиться XVIIІ Фестиваль народної творчості працівників установ освіти   м. Києва «Квітучі барви таланту».

Засновником Фестивалю є  Департамент освіти і науки, молоді та спорту  виконавчого органу Київської міської Ради (КМДА), Київська  міська організація Профспілки працівників освіти і науки України та ККПНЗ « Київський міський будинок учителя».

Фестиваль проводиться з метою національно-патріотичного виховання працівників освіти, батьківської громадськості, учнівсько-студентської молоді;  формування  духовних цінностей громадянина України та усвідомленого визначення ним своїх життєвих пріоритетів: любові до Батьківщини; поваги до державних символів; прагнення зберігати та примножувати духовні багатства рідного народу, повага до його  звичаїв та традицій; стремління бути активним учасником українського державотворення; готовність до виконання свого конституційного і громадянського обов’язків із захисту інтересів Батьківщини; розвиток і популяризація українського національного народного мистецтва.

Він  покликаний дати новий імпульс талановитій педагогічній громадськості  м. Києва реалізувати свій творчий потенціал задля  збереження і примноження  мистецьких скарбів рідного народу.  Адже лише творчий вчитель здатний виховати молоде покоління по-справжньому свідомим свого патріотичного обов’язку і активної громадянської позиції.

У Фестивалі беруть участь вихователі дошкільних навчальних закладів, педагоги загальноосвітніх навчальних закладів, керівники гуртків палаців дітей та юнацтва, керівники мистецьких студій.

Основні номінації фестивалю:

-         декоративно-прикладне мистецтво;

-         фотомистецтво;

-         образотворче мистецтво;

-         хоровий жанр (хори, вокальні ансамблі, тріо, квартети)

-         вокальний жанр(академічний та народний спів);

-         естрадний жанр;

-         авторська пісня;

-         авторська поезія та проза

Різноманіття талантів педагогічних працівників засвідчує, що київські освітяни –  це обдаровані особистості, щедро наділені вмінням творити прекрасне.

Фестиваль проходить у два етапи:

- Перший (відбірковий) етап:                                               

  з 1 лютого по 10 березня  2016 року проводиться  районними організаціями Київської  міської організації Профспілки працівників освіти і науки України;

 - Другий (заключний) етап:

 з 5 квітня  по  20 квітня 2016 року проходить у форматі Гала-концертів, виставок з фото, образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва у ККПНЗ «Київський міський будинок учителя» за адресою: вул. Володимирська, 57.

Лауреати Фестивалю одержують дипломи і цінні подарунки; а також  можливість проводити персональні виставки, творчі вечори, презентації; залучаються до участі в концертах та тематичних вечорах, які  проводяться  у ККПНЗ «Київський міський будинок учителя»

Зокрема, 13 квітня 2016 року в освітянському домі вшановували лауреатів  фестивалю в таких  номінаціях: «фотомистецтво», «образотворче мистецтво» та «декоративно-прикладне мистецтво». Роботи учасників, виконані із надзвичайною професійною майстерністю, вражали  різноманіттям  техніки виконання:  різьблення по дереву, ліплення із солоного тіста, валяння мокрою та сухою шерстю, бісероплетіння та ін.

Учасники урочистого відкриття виставки лауреатів фестивалю мали можливість  насолодитися творами,  які відображають уміння освітян бачити самим  та показувати іншим красу рідної землі.

«Творчий учитель – еліта освіти!» - це не лише один із основних напрямків роботи педагогічного колективу ККПНЗ «Київський міський будинок учителя», але й головний висновок, який роблять відвідувачі виставки лауреатів Фестивалю народної творчості працівників установ освіти   м. Києва «Квітучі барви таланту».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.