Головна  →  Новини  →  14 квітня 2016

Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА вкотре наголошує на неухильному дотриманні педагогічної етики освітянами під час навчально-виховного процесу

Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА вкотре наголошує на неухильному дотриманні педагогічної етики освітянами під час навчально-виховного процесу

Останнім часом до Департаменту освіти і науки, молоді та спорту почастішали звернення від батьків щодо непедагогічної поведінки вчителів по відношенню до дітей під час уроків.

На жаль, за останні декілька місяців розголосу набули кричущі випадки грубої та антипедагогічної поведінки вчителів по відношенню до учнів, здебільшого ще й до найменших.

У засобах масової інформації найбільшого резонансу (з аудіо підтвердженням) набули ситуації неетичної поведінки педагогів у 1 класі спеціалізованої школи №15 Голосіївського району, 5 класі спеціалізованої школи №78 Печерського району, у 4 класі спеціалізованої школи №73 Шевченківського району.

Щодо цих інцидентів органами управління освітою були проведені службові перевірки, за результатами яких усі педагоги були притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

 

Шановні колеги! Керівники районних управлінь освіти та керівники навчальних закладів!

Нагадуємо про неухильне виконання наказу Департаменту «Про дотримання педагогічної етики працівниками навчальних закладів міста Києва» та про Вашу персональну відповідальність перед громадою міста.

Наголошуємо на важливості інформування всіх працівників навчальних закладів про наслідки порушення норм педагогічної етики та суспільної моралі під час навчально-виховного процесу.

Рекомендуємо провести для учасників навчально-виховного процесу навчальні семінари та тренінги з психологами – експертами.

Категорично вимагаємо негайно реагувати на звернення батьків щодо неетичної поведінки працівників навчальних закладів по відношенню до дітей!

 

Шановні батьки!

Закликаємо Вас,  у разі порушення прав дитини у навчальному закладі, негайно звертатись до органів управління освітою!

 

Освітяни Києва відкриті перед громадою столиці!

Перейти до спискуВерсiя для друку