Головна  →  Новини  →  13 квітня 2016

«Навчальні заклади повинні стати «острівками безпеки» для маленьких киян», - Ганна Старостенко

«Навчальні заклади повинні стати «острівками безпеки» для маленьких киян», - Ганна Старостенко

Київська міська влада спільно з освітянами, Національною поліцією України, батьківською громадою та психологами починають розробку комплексу заходів щодо профілактики та запобігання будь-яких проявів жорсткості та насилля серед дітей та по відношенню до дітей. Таке рішення було ухвалено за підсумками міжвідомчої наради з посилення безпеки у навчальних закладах Києва, що відбулася під головуванням заступника голови Київської міської державної адміністрації Ганни Старостенко.

«Міська влада працює над тим, щоб Київ став безпечним та європейським містом, особливо коли мова йде про наших дітей. Тому всі заклади освіти столиці спільними зусиллями міста, правоохоронців, освітян та батьків мають стати «острівками безпеки» для маленьких киян», - переконана вона.

Для цього, за словами Ганни Старостенко, всі навчальні заклади міста мають бути обладнані системою «Тривожна кнопка». «Місто вже передбачило майже 20 млн грн на посилення безпеки та встановлення відповідних кнопок у всіх муніципальних дитсадках. На сьогодні більше 75% шкіл обладнані такою системою і наше завдання – запровадити її у решті загальноосвітніх закладах», - наголосила вона.

Крім того, як зауважила заступник голови КМДА, повинно здійснюватися посилене патрулювання на пришкільній території, оскільки багато навчальних закладів не мають власної огорожі чи парканів. «Також ми просимо звернути увагу Національної поліції та надати підтримку у випадках розгляду правопорушень, скоєних у закладах освіти. Перш за все, це стосується випадків, де розпочаті кримінальні впровадження за фактами так званих "батьківських поборів", нецільового використання бюджетних коштів, зловживання службовим становищем тощо». 

За підсумками наради було також ухвалено рішення розробити та провести семінари для вчителів з раннього виявлення проявів жорстокості та насилля.

Участь у міжвідомчій нараді взяли Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, заступник начальника Головного управління Національної поліції у Києві, полковник поліції Віктор Нечитайло, профільні заступники голів РДА, представники районних управлінь поліції, районних управлінь освіти, Служби у справах дітей, Асоціації керівників навчальних закладів та батьківських організацій.

Перейти до спискуВерсiя для друку