Головна  →  Новини  →  6 квітня 2016

Київ не скорочуватиме 2 тисячі працівників закладів освіти на вимогу уряду – Ганна Старостенко

Київ не скорочуватиме 2 тисячі працівників закладів освіти на вимогу уряду – Ганна Старостенко

Київська міська влада не скорочуватиме 10% непедагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів, як того вимагає законодавство України. Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

«Київський міський голова Віталій Кличко та його команда категорично проти такого способу «заощадження» коштів. Адже таке рішення призведе до зростання напруги у трудових колективах шкіл, збільшення навантаження на працівників, які залишаться працювати, та позбавить заробітку маже 2 тисяч працюючих киян», – підкреслила вона.

При цьому Ганна Старостенко зазначила, що міська влада уважно переглядатиме штатний розпис кожного навчального закладу:

«Звичайно, якщо у школі відсутній гардероб, а посада гардеробника передбачена, ми оптимізуємо штат закладу. Але мова йде про максимум 3%, а не 10% працівників».

Вона також додала, що незважаючи на економічну кризу в країні, Київ уже другий рік поспіль знаходить кошти на муніципальні надбавки вчителям та шукає можливості підвищення заробітних плат бюджетникам, в тому числі працівникам освітньої галузі.

Нагадаємо, що згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики)», ухваленим 24.12.2015 року, органи місцевого самоврядування повинні забезпечити скорочення працівників загальноосвітніх навчальних закладів (крім педагогічних) щонайменше на 10 відсотків (п. 4, ст. 6 Прикінцевих положень). 

Перейти до спискуВерсiя для друку