Головна  →  Освітній позитив  →  12 лютого 2016

Учні столичних шкіл ― учасники проекту «Міксіке в Україні»

Якщо перекласти слово міксіке з естонської на українську, отримаємо знайоме всім нам «ЧОМУЧКА»! Саме так називається міжнародний українсько-естонський проект, у якому беруть участь  учні, вчителі та батьки з 5 європейських країн: Естонії, Латвії, Словенії, Литви та України.

Київських школярів він зацікавив багатьма навчальними матеріалами та конкурсами. Один із них ― конкурс з усного рахунку «Прагліміне». Протягом І семестру 750 охочих узяли участь у заочному турі, а 31 із них (17 учнів і 3 вчителі) випробували свої вміння швидкої лічби 10 лютого 2016 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка. Крім київських школярів, регіональний онлайн-фінал приймав також шестеро учасників із Чернігівської та Київської областей.

Змагання відбувалися в 6 номінаціях:«Чомучки 1-3 класи», «Дослідники 4-6 класи», «Дівчата 7-11 класи», «Хлопці 7-11 класи», «Сеньйори. Дорослі чоловіки» та «Сеньйори. Дорослі жінки». 

Найкращого результату ― 11783 бали ― досягла учениця 11 класу Українського фізико-математичного ліцею КНУ ім. Т. Шевченка Юлія Житарюк. Її запросили взяти участь у Всеукраїнському фіналі, який відбудеться у Львові.

Учень 7 класу Київської СЗОШ № 214 Максим Літакож переміг старших від нього суперників і виграв у номінації «Хлопці 7-11 класи».

Натія Шанкулашвілі, учениця 5 класу Київської ЗОШ № 98 отримала 8317 балів і перемогла в номінації «Дослідники 4-6 класи».

Особливість «Прагліміне» полягає в тому, що вчителі не тільки готували учнів до конкурсу, а й самі успішно змагались у 2 номінаціях. Перемогу здобула вчитель Київської СЗШ №215 Ніканоркіна Наталія Миколаївна.

Сподіваємось, що учасники від м. Києва зможуть вибороти перемогу у Всеукраїнському турі та візьмуть участь у міжнародних змаганнях у Словенії.

Всю інформацію про конкурс розміщено на сайті lviv.miksike.net.

Результати регіонального фіналу за посиланням: http://lviv.miksike.net/users/millapilv/pr2016/finalkiev.html.

Перейти до спискуВерсiя для друку