Головна  →  Новини  →  8 лютого 2016

Семінар-практикум для вчителів «Веб – квест як засіб активізації колективної навчальної діяльності учнів»

У спеціалізованій школі № 216 відбувся семінар – практикум  для вчителів української мови та літератури на тему:  «Використання інформаційно – комунікаційних технологій на уроках української мови та літератури. Веб – квест як засіб активізації колективної навчальної діяльності учнів». Учасники семінару ознайомилися  з сучасними формами використання ІКТ на уроках, отримали рекомендації щодо їх ефективного застосування. 

Досвідом своєї роботи  поділилася  Дубинська Т. А. Вона показала  практичне застосування сучасної  освітньої  технології  «Веб – квест» на уроках української літератури,   навчала  працювати  з Google – формами та сучасними сервісами (spiderscribe, smore, wikiwall), які можна використовувати  для створення онлайн-газет, відгуків, проведення рефлексії та  спільної віддаленої  роботи, а також дозволяють  зацікавити  учнів предметом вивчення.  Горошко Т. Й. поділилася    навичками  роботи з блогами  та  ігровими сервісами, які допомагають створювати сприятливі умови для роботи з учнями, де вони є активними учасниками навчального процесу. 

Учасники семінару отримали  корисні посилання для роботи з ІКТ .  Захід  сприяв розширенню  методичних  можливостей учителів української мови та літератури району,  підвищенню педагогічної майстерності , урізноманітненню форм проведення уроків з метою стимулювання навчальної діяльності, поширенню педагогічного досвіду.

Учителі району зацікавилися запропонованими методами  роботи.

Невимушена атмосфера, яка панувала під час проведення заходу, дозволила учасникам навчатися, спілкуватися, аналізувати свою діяльність, обмінюватися враженнями.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку