КМДА Київська міська державна адміністрація


27 січня 2016

Щодо ситуації у спеціалізованій школі №15

Щодо ситуації у спеціалізованій школі №15

За останні дні в ЗМІ набула широкого розголосу інформація про вчителя початкових класів спеціалізованої школи №15, з аудіо-доказами неетичної поведінки педагога.

Освітяни столиці засуджують непрофесіоналізм колеги та просять вибачення у дітей та їх батьків, які постраждали від дій цього «вчителя».

Нагадуючи про те, що київський педагог – це не просто людина, це високоморальний професіонал, який для своїх учнів є прикладом та провідником світових знань, духовних цінностей та людської культури.

Вірність вимогам педагогічної етики – справа честі і совісті вчителя, мірило його суспільної цінності і поваги, основа для самоповаги і самоствердження особистості.

Не потрібно забувати слова Сократа: «Нічого не можна навчитися в людини, яка тобі не подобається…». Тому, вчитель кожного дня повинен боротися за прихильність своїх учнів, щоб мати смогу виконати свій найвищий обов’язок – виховати свідому та освічену людину.

У свою чергу, Департамент освіти звертає увагу працівників районних управлінь освіти та керівників навчальних закладів Києва на дотриманні педагогічної етики вчителями.

Наголошуючи на тому, що відповідно до статті 24 Закону України «Про загальну середню освіту» педагогічним працівником повинна бути особа з високими моральними якостями, яка має відповідну педагогічну освіту, належний рівень професійної підготовки, здійснює педагогічну діяльність, забезпечує результативність та якість своєї роботи, фізичний та психічний стан здоров'я якої дозволяє виконувати професійні обов'язки в навчальних закладах системи загальної середньої освіти.

Департамент освіти, за інформацією управління освіти Голосіївської РДА, повідомляє, що від сьогоднішнього дня вищезгаданий вчитель звільнилась.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.