Головна  →  Новини  →  21 грудня 2015

Марина Порошенко організувала благодійний концерт «З теплом у серці!» за участю та для дітей з обмеженими можливостями

Марина Порошенко організувала благодійний концерт «З теплом у серці!»  за участю та для дітей з обмеженими можливостями

20 грудня за ініціативи голови Благодійного фонду Порошенка, дружини Президента України Марини Порошенко в рамках програми соціалізації дітей з особливими потребами відбувся щорічний благодійний концерт «З теплом у серці!» за участю та для дітей з обмеженими можливостями. Також у концерті взяли участь Олександра, Євгенія та Михайло Порошенки. Святковий захід відвідав і Глава держави.

«Перш за все я присутній на цьому заході як громадянин України і як батько. Країна потребує таких проектів, які підтверджують, що всі ми є однією великою родиною», – наголосив Петро Порошенко.

На передноворічне свято у Київський палац дітей та юнацтва пані Марина запросила близько 400 дітей з особливими потребами з Києва та Київської області, на яких чекали Святий Миколай, ігри, забави, а також – концерт талановитих дітей і виступ Національного президентського оркестру України.

У вітальному слові дружина Президента зауважила, що такі акції  напередодні новорічних свят вже стали традиційними: «Цьогорічне свято – надзвичайне, бо на одній сцені виступали і діти з обмеженими можливостями, і вихованці творчих колективів Київського палацу дітей та юнацтва. Це дуже важливо в контексті побудови інклюзивного суспільства в Україні, адже саме завдяки подібним заходам відбувається реальна соціалізація дітей, які, незважаючи на свою особливість, здатні до повноцінної участі в житті суспільства».

Концертну програму підготували діти-переможці ХХIV Київського фестивалю творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повіримо у себе», а також вихованці творчих колективів Київського палацу дітей та юнацтва. Юні артисти грали на музичних інструментах, читали вірші, танцювали. Родзинкою святкового вечора стало виконання пісенно-хореографічної постановки на основі жестової пісні.

Діти президентської родини – Олександра, Євгенія та Михайло Порошенки – виконали музичні твори Мирослава Скорика та сучасні інструментальні композиції.

Звертаючись до глядачів у залі, Олександра Порошенко побажала, щоб кожен зберіг у душі тепло, яким сьогодні ділилися учасники концерту: «Нехай воно зігріває вас та буде своєрідним оберегом і захисником до нашої наступної зустрічі!».

Після концертної програми усі запрошені діти отримали солодкі подарунки від Святого Миколая.

Перейти до спискуВерсiя для друку