Головна  →  Новини  →  18 грудня 2015

Віталій Кличко відкрив новий дитсадок у Подільському районі: «Наше завдання – щоби за 3-4 роки черг у дитсадки Києва не було»

Віталій Кличко відкрив новий дитсадок у Подільському районі: «Наше завдання – щоби за 3-4 роки черг у дитсадки Києва не було»

Одне з завдань, що стоїть перед міською владою – це подолання дефіциту місць у дошкільних навчальних закладах: за 3-4 роки черг у дитсадки Києва взагалі не повинно бути. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко під час відкриття після реконструкції та добудови дитсадка № 268 у Подільському районі столиці.

«Реконструйований та надбудований дитячий садок забезпечений сучасними дитячими меблями та усім необхідним медичним та технологічним обладнанням. На території дитсадка розташовано кілька ігрових майданчиків, є навіть поле для футболу. Дитсадок збудований з використанням сучасних технологій – тут проведена термосанація та встановлене LED-освітлення. Завдяки цьому, збільшивши на третину територію садочка, нам вдалося вдвічі зменшити витрати на опалення. І, що найголовніше, тут використані екологічні матеріали», – зазначив Віталій Кличко.

За словами мера, одне з завдань, що стоїть перед міською владою – це подолання дефіциту місць у дошкільних навчальних закладах. Він підкреслив, що з цією метою міськими програмами передбачене не тільки будівництво нових дошкільних навчальних закладів, а й проведення капітальних ремонтів колись закритих закладів, відновлення роботи груп, які не функціонують, у працюючих дитячих садках та залучення інвесторів. «Ми повертаємо до комунальної власності дитсадки, які використовувалися не за профілем. І вони починають працювати за призначенням», – зауважив Віталій Кличко.

Міський голова підкреслив, що цього року після відкриття двох нових дитсадків та збільшення груп в існуючих садочках черга до дошкільних навчальних закладів зменшилася на 2 тисячі місць. «Ми робимо все, щоб дефіцит місць скорочувати. У наступному році плануємо відкрити чотири нових дитсадки, а у 2017 році – 5 дитсадків. Моє завдання – щоби через 3-4 роки черг у дошкільні навчальні заклади Києва взагалі не було», – наголосив Віталій Кличко.

Під час відкриття дитячого садка Віталій Кличко поспілкувався з батьками маленьких киян, які кілька років чекали на відкриття дошкільного закладу. Вихованці отримали солодкі подарунки до дня Святого Миколая та влаштували святковий музичний концерт для гостей.

Перейти до спискуВерсiя для друку