Головна  →  Новини  →  7 грудня 2015

Ганна Старостенко зустрілася з лідерами учнівського самоврядування Києва

Ганна Старостенко зустрілася з лідерами учнівського самоврядування Києва

З нагоди Дня місцевого самоврядування депутат Київради та заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко провела зустріч зі 120 представниками учнівського самоврядування, які представляли навчальні заклади з усіх районів столиці. Участь у зустрічі взяли також представники батьківської громади, педагогічних колективів, а також Київської міської спілки ветеранів АТО.

«Сьогодні, коли в Україні формується справжнє громадянське суспільство, дуже важливо нашій молоді безпосередньо брати участь у формуванні місцевих громад та бути залученими до прийняття рішень на місцевому рівні, наприклад, у власних школах. І такі зустрічі з депутатами Київської міської ради, її виконавчого органу – міської держадміністрації – є вкрай необхідними для формування нового покоління», – наголосила вона.

Під час зустрічі Ганни Старостенко з лідерами учнівського самоврядування було обговорено низку питань, що стосуються місцевого самоврядування у Києві, децентралізації, освіти. Учні також зверталися до представників київської влади з конкретними пропозиціями щодо вдосконалення навчального процесу, проведення благодійних акцій, а також впровадження різноманітних проектів.

Зазначимо, що у 2015-2016 навчальному році Учнівська ліга Києва нараховує 355 лідерів учнівських рад, комітетів, парламентів, клубів та інших структур учнівського самоврядування. Координує діяльність лідерів учнівського самоврядування Київська міська рада старшокласників, яка є ініціатором нових проектів, конкурсів, акцій.

Учнівське самоврядування у Києві працює за програмою «Лідер», що реалізується  через  проекти «Нам Україна вище над усе!», «Ми – партнери: Київська міська влада та Київська міська рада старшокласників», «Конференції старшокласників міста», «Навчально-оздоровчі збори «Лідер», «Школа управлінської майстерності», «Бюро захисту прав особистості», «Шкільна преса», «Добро починається з тебе», «Дозвілля. Інтелектуальні та творчі конкурси школярів», «Довкілля. Спорт. Здоровий спосіб життя».

Перейти до спискуВерсiя для друку