Головна  →  Новини районів  →  1 грудня 2015

"Засвіти свічку пам`яті"

"Засвіти свічку пам`яті"

Голодомор 1932 - 1933 років в Україні назавжди залишиться в пам`яті українців однією з найстрашніших сторінок нашого минулого. Ця сторінка сприймається суспільством передусім на емоційному рівні. Але в той же час Голодомор - це історичне явище, яке відбувалося в конкретний час, у конкретному місці. 

27 листопада в СЗШ №55 Святошинського району відбулася низка заходів, спрямованих на вшанування пам`яті невинно убієнних жертв страшної трагедії українського народу, що забрала мільйони людських життів. У шкільній бібліотеці розгорнуто тематичну виставку, в 5-10-х класах пройшли виховні години "Засвіти свічку пам`яті", "Голодомор - геноцид українського народу". Учні-семикласники побували біля хреста, пам`ятного знака, на честь 250-ти жителів села Біличі, що загинули від голоду у 1932-1933 роках.

Заступник директора школи, член Національної спілки краєзнавців України Ющенко Т.М. провела відкритий виховний захід з учнями 10-го класу "Український Голокост 1932 - 1933 р." з переглядом документального фільму "Колос правди".

Учні школи зрозуміли, що українці повинні знайти в собі мужність визнати і переконати інших, що нація стала жертвою страшного злочину, який ніколи не повинен повторитися. Діти усвідомили, що сьогоднішнє населення України є нащадками тих, хто вижив у ті страшні часи. Але нас могло б бути набагато більше...

 

Перейти до спискуВерсiя для друку