КМДА Київська міська державна адміністрація


26 листопада 2015

Всеукраїнський семінар «Розвиток масового футболу» та фінал Всеукраїнського конкурсу на кращий урок футболу та кращий інноваційний урок фізичної культури

Всеукраїнський семінар «Розвиток масового футболу»  та  фінал Всеукраїнського конкурсу на кращий урок футболу  та кращий інноваційний урок фізичної культури

25 листопада 2015 року у Будинку футболу відбувся Всеукраїнський семінар «Розвиток масового футболу». У семінарі взяли участь керівництво ФФУ, Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету, керівники асоціацій з видів масового футболу, співробітники регіональних федерацій футболу, відповідальні за реалізацію національних програм ФФУ з розвитку масового футболу, методисти з фізичної культури обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, представники Департаменту освіти м. Києва, вчителі-фіналісти Всеукраїнського конкурсу на кращий урок футболу і кращий інноваційний урок фізичної культури, а також провідні вчителі фізичної культури з кожного району столиці.

Керівництво ФФУ представило звіт про роботу національної федерації щодо розвитку масового футболу. Зважаючи на аудиторію, велика частина семінару була присвячена саме шкільному футболу, як фундаменту розвитку масового футболу. Зокрема,  презентовано соціальний проект «Відкриті уроки футболу», який успішно реалізовано цього року в усіх регіонах України.

Під час заходу відбулося  підписання Договору про взаємодію між ФФУ та Національним університетом з фізичного виховання та спорту України.

Асоціація футзалу України презентувала новий проект «Шкільна футзальна ліга України».

В рамках цього семінару відбулося відкриття фіналу Всеукраїнського конкурсу на кращий урок футболу та кращий інноваційний урок фізичної культури. Конкурсні уроки  пройдуть 26 та 27 листопада на базі Скандинавської гімназії м. Києва (вул. Гмирі, 3-Б).

Нагадаємо, у жовтні завершився регіональний етап цього конкурсу. За його результатами були визначені найкращі вчителі фізичної культури регіонів, серед яких всеукраїнське журі обрало п’ятьох фіналістів. Ними стали:

1) Войцеховський В.В. – вчитель фізичної культури Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою;

2) Ковпак В.В. – вчитель фізичної культури Користівської ЗОШ   Олександрівського району Кіровоградської області;

3) Резніченко Л.В. – вчитель фізичної культури Сумської спеціалізованої  школи № 9;

4) Мороз В.Ф. – вчитель фізичної культури Херсонської спеціалізованої школи № 30; 

5) Матюшко О.Л. – вчитель фізичної культури ЗОШ № 294 м. Києва.

 Саме ці вчителі проведуть фінальні конкурсні уроки з учнями Скандинавської гімназії.

 Жеребкування учасників фінального конкурсу – учителів фізичної культури провели ветерани футбольного клубу «Динамо» (Київ), багаторазові чемпіони СРСР, заслужені майстри спорту СРСР Володимир Мунтян і Володимир Трошкін.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.