Головна  →  Новини  →  24 листопада 2015

Обговорення проекту нової редакції Закону України "Про освіту"

Обговорення проекту нової редакції Закону України "Про освіту"

На офіційному web-сайті Міністерства освіти України на виконання вимог статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» опубліковано проект нової редакції Закону України "Про освіту".

Завантажити >>>

Законопроектом переглянуто існуючі принципи системи управління освітою та базиси державної освітньої політики і вносяться ряд змін та доповнень, які є результатом вивчення європейського досвіду та недоліків діючої вітчизняної системи з урахуванням сучасних соціальних потреб і економічних реалій. Зокрема, проект Закону передбачає чітке розмежування повноважень між органами управління освітою різних рівнів, зазнає змін система фінансування закладів освіти, закладає принципи демократизації управління закладами освіти, розширюючи їх автономію, запроваджує інший підхід до контролю якості освіти та дотримання прозорості управління освітньою галуззю.Освіта не просто витратна стаття державного та місцевих бюджетів, це інвестиції у майбутній розвиток держави і суспільства, що гарантовано окупаються.

Таким чином, запрошуємо до обговорення проекту нової редакції Закону України "Про освіту" для предметної дискусії по тексту – законопроекту в цілому, а також по його окремих розділах, статтях, пунктах.   Чітко сформульовані зауваження та пропозиції до зазначеного проекту із обов’язковим обґрунтуванням, а також вказанням контактних даних та сфери діяльності надсилати:

  • на поштову адресу: бульвар Т. Шевченка, 3, м. Київ, 01004

  • або на електронну адресу: [email protected]

Конструктивні коментарі обов’язково будуть вивчені та використані у роботі над Законопроектом. Не будуть враховані та підлягають видаленню коментарі, зауваження та пропозиції, які не пов'язані з текстом законопроекту, винесеним на громадське обговорення; пропагують ненависть, дискримінацію за расовою, етнічною, статевою, релігійною, соціальною ознаками; містять нецензурну лексику; містять посилання на інші мережеві ресурси, документи, зображення, відеофайли.

Презентація інновацій проекту Закону про освіту

 

Громадське обговорення законопроекту "Про освіту" на web-сайті МОН України 

Перейти до спискуВерсiя для друку