Головна  →  Новини  →  9 листопада 2015

Близько 90 тисяч дітей у столиці долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності – Ганна Старостенко

Близько 90 тисяч дітей у столиці долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності – Ганна Старостенко

Сьогодні, у День української писемності та мови, до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності долучилися практично всі школи та професійно-технічні училища столиці. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, яка взяла участь у написанні диктанту з радіотрансляцією із Червоного корпусу Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

«За нашими підрахунками, взяти участь у цій акції висловили бажання близько 90 тисяч київських дітлахів – понад 70 тисяч школярів та ще майже 20 тисяч студентів професійно-технічних училищ. Утім, головне в цій акції – не перемога чи написання тексту без помилок, а участь та пошана, яку ми віддаємо нашій рідній мові. Адже мова – це те, що нас об’єднує, що формує нашу націю. Тому саме сьогодні нам надзвичайно важливо говорити, писати, читати українською мовою та любити її», – підкреслила вона.

Нагадаємо, що сьогодні з нагоди Дня української писемності та мови у Червоному корпусі Київського національного університету ім. Т. Шевченка відбулася акція з написання ювілейного – 15-го Всеукраїнського диктанту національної єдності. Захід вперше транслювався не лише по радіо, а й по телебаченню.

Ті, хто не встиг написати диктант у режимі онлайн, можуть знайти на сайті «Українського радіо» звуковий файл тексту. Для перевірки свої диктанти слід надіслати протягом двох днів на адресу «Українського радіо»: 01001, Київ-1, вул. Хрещатик 26, або дочекатися, поки текст з’явиться на сайті та перевірити власноруч. До розгляду приймаються лише рукописи. Для переможців, які напишуть диктант без жодної помилки, підготовлені спеціальні призи – книги з автографами авторів.

Підбиття підсумків і урочистий фінал акції відбувається у грудні. У прямому ефірі ведучі та автор розповідають про кількість листів, географію, особливості тексту та найбільш поширені помилки.

Перейти до спискуВерсiя для друку