Головна  →  Новини  →  5 листопада 2015

Столична влада впроваджує у закладах освіти програму з енергозбереження

Столична влада впроваджує у закладах освіти програму з енергозбереження

Київська міська влада у рамках програми з енергозбереження проводить комплекс заходів у навчальних закладах столиці, щоб забезпечити дітлахам теплі та комфортні умови навчання, а також заощаджувати бюджетні кошти на економії енергоресурсів. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час інспекції Київського палацу дітей та юнацтва (КПДЮ), де нещодавно було встановлено автономну систему опалення.

«Енергоаудит приміщення цього закладу, проведений минулого року, показав значні теплові втрати. У зв’язку з цим за індивідуальним проектом тут було встановлено альтернативне джерело теплозабезпечення, що складається з трьох електроводонагрівачів, які забезпечують теплом приміщення площею більше 12 тис. квадратних метрів. Для обліку електроенергії використовуються багатотарифні електронні лічильники», – зазначила вона.

За словами Ганни Старостенко, у приміщенні КПДЮ також було встановлено радіатори на 1-ому та 2-ому поверхах, утеплено частину лабораторного комплексу, а також замінено освітлення на світлодіодне. «Цей комплекс заходів дозволить заощаджувати протягом одного опалювального сезону більше 700 тис. грн», – додала вона.

Загалом, на капітальний ремонт та встановлення альтернативних джерел теплової енергії з міського бюджету було витрачено майже 2 млн грн. 

Перейти до спискуВерсiя для друку