Головна  →  Новини  →  1 листопада 2015

Участь лідерів учнівського самоврядування міста Києва у Всеукраїнському зборі лідерів "Вчимося демократії разом"

Участь лідерів учнівського самоврядування міста Києва у Всеукраїнському зборі лідерів  "Вчимося демократії разом"

 

 

 

29-30 жовтня у місті Києві відбувся Всеукраїнський збір лідерів учнівського самоврядування «Вчимося демократії разом», учасниками якого стали представники різних регіонів України. Місто Київ представляла делегація лідерів учнівського самоврядування з усіх районів столиці.

У перший день на базі «Юний турист» Київського центру дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання було проведено туристичний квест «Осінні старти» з елементами спортивного орієнтування, тематичні тренінги для учнівської молоді, зокрема тренінг «Демократія: покоління незалежних» (модератори - Єремчік Христина, голова об’єднання старшокласників «Дніпро» Дніпровського району м. Києва та Шелоков Владислав, голова громадської організації «Сучасний світ молоді»).

Другий день розпочався із зустрічі в Українському державному центрі позашкільної освіти учасників збору з Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою. Лідери мали можливість розповісти про проблеми, отримати відповіді на запитання щодо забезпечення прав дітей та обговорити особливості підтримки учнівських проектів.

Делегації показали презентації у яких висвітлили співпрацю учнівського самоврядування з органами місцевої влади.

Київська міська рада старшокласників презентувала роботу в рамках проектів: «Ми – партнери: Київська міська влада та Київська міська рада старшокласників»; національно-патріотичного проекту учнівської молоді Києва «Нам Україна вище над усе!»; Всеукраїнського проекту з громадянської освіти та політичного виховання «М-18: ми можемо більше! Вибори для дітей та молоді в Україні».

Надзвичайно почесною справою для лідерів учнівського самоврядування міста Києва стало прийняття естафети «Прапор доброчинності» від делегації лідерів учнівського самоврядування Черкаської області.

На завершення, молодь Києва об’єднала всіх учасників Всеукраїнського збору лідерів учнівського самоврядування патріотичним флешмобом «Повертайся живим».

Збір закінчився, але залишилися нові знайомства, радість від спілкування, спільні плани на добрі справи.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку