Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2015

Співпраця Київського вищого професійного училища будівництва і дизайну з Фондом Ебергарда Шьока у рамках німецько-українського пілотного проекту

Співпраця Київського вищого професійного училища будівництва і дизайну з Фондом Ебергарда Шьока у рамках німецько-українського пілотного проекту

16 жовтня  2015  року Олена Фіданян, директор Департаменту, відвідала Київське вище професійне училище будівництва і дизайну, де відбулась  презентація навчально-виробничих майстерень, що були сатворені за підтримки Фонду Ебергарда Шьока «Модернізація освіти за професією «Маляр. Реставратор декоративно-художніх фарбувань» у рамках німецько-українського пілотного проекту, зорієнтованого на західноєвропейські стандарти з метою модернізації та адаптації визначених професій.

Для гостей провели огляд навчальних класів, де вони ознайомились з навчальним процесом училища, поспілкувались з учнями та педагогами. Також під час заходу відбувся огляд та презентація майстерень, де учні безпосередньо опановують свої професії. Екскурсія завершилась презентацією професії «Маляр. Реставратор декоративно-художніх фарбувань».

 


Довідково

10 червня 2014 року було підписано Меморандум про співпрацю між Фондом Ебергарда Шьока (Федеративна Республіка Німеччина) та Міністерством освіти і науки України - з метою модернізації та адаптації навчання за сучасними робітничими професіями будівельної галузі відповідно до стандартів ЄС.

Результатом німецько-українського пілотного проекту стане підготовка українського фахівця широкого профілю, який володіє усіма необхідними у його професії ремісничими здібностями та технологічними знаннями. Таким чином, спільно зі стейкхолдерами професійної освіти й надалі впроваджуватимуться нові сучасні професії, інноваційні технології навчання, спрямовані на досягнення високих європейських стандартів якості, а реалізація Меморандуму сприятиме модернізації професійної освіти України, подальшому зміцненню співпраці між Україною та Німеччиною.

Фонд Ебергарда Шьока - є приватним фондом (з точки зору цивільного права), що визнано благодійним. Фонд засновано у 1992 році інженером-будівельником та підприємцем Ебергардом Шьоком.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку