Головна  →  Новини  →  7 жовтня 2015

Віталій Кличко відвідав оновлену школу №168, в якій після ремонту створили умови для навчання дітей з особливими потребами

Віталій Кличко відвідав оновлену школу №168, в якій після ремонту створили умови для навчання дітей з особливими потребами

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті оновленої школи №168 в Оболонському районі Києва, в якій після ремонту створили умови для навчання дітей з особливими потребами.

«Сьогодні ми відкриваємо відремонтовану школу №168. Ремонтні роботи спільно здійснювали українська та американська сторони. Я хочу насамперед подякувати уряду США, Командуванню Збройних Сил США в Європі та Посольству США в Україні – людям, що інвестували в Україну, в освіту, в наших дітей. Хто долучився, щоб ця школа була відремонтована, оснащена сучасним ліфтом, щоб діти з особливими потребами мали можливість вільно пересуватися і з комфортом навчатися. Це дуже важливі інвестиції для нашого міста, адже це інвестиції в майбутнє», – сказав Віталій Кличко.

У школі №168 спільно навчаються здорові діти та діти з особливими потребами (85 дітей з захворюванням на дитячий церебральний параліч, 30 з яких самостійно пересуватись не можуть). Саме для цих учнів і встановили в школі спеціальний ліфт.

Уряд США у співпраці з Командуванням Збройних Сил США в Європі та відділом оборонного співробітництва Посольства США в Україні спільно зі столичною владою зробили ремонт приміщення школи, утеплили його, замінили вікна, встановили новий ліфт. Київ виділив на це 2 млн грн.

Віталій Кличко зазначив, що мета столичної влади – щоб у Києві функціонували сучасні та комфортні навчальні заклади, в яких діти будуть здобувати нові знання із задоволенням. І звернувся до школярів: «Завдання кожного з вас – добре вчитися у вашій відремонтованій школі і наполегливо працювати, і тоді всі ваші мрії обов'язково втіляться в життя», – сказав Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку