Головна  →  Новини  →  30 вересня 2015

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» передав до київської школи 19 сучасних моніторів

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» передав до київської школи 19 сучасних моніторів

У рамках благодійної ініціативи Міжнародного аеропорту «Бориспіль» київська школа № 270 отримала 19 рідкокристалічних комп’ютерних моніторів. Участь в офіційній передачі техніки взяли заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко та в. о. генерального директора аеропорту «Бориспіль» Євгеній Дихне.

«Сьогодні ми спільно з аеропортом «Бориспіль» переобладнали два з чотирьох комп’ютерних класів – для початкової та старшої школи. Завдяки цьому у школі створені сприятливі умови для того, щоб дітям було зручніше та безпечніше працювати на комп’ютерах та знайомитися з новітніми технологіями», – повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

За її словами, столичним бюджетом на 2015 рік передбачено майже 9 млн грн на придбання комп’ютерної техніки для столичних навчальних закладів.

«Утім, це дозволить оновити лише невелику частину всіх комп’ютерів. Зокрема, у школах Деснянського району лише 15% комп’ютерної техніки відповідає сучасним вимогам. Тому міська влада постійно звертається до соціально відповідального бізнесу долучатися до таких соціальних ініціатив та забезпечувати школи столиці новим комп’ютерним обладнанням», – зазначила Ганна Старостенко.

Заміна електронно-променевих моніторів на рідкокристалічні дозволить убезпечити здоров’я дітей від дії електромагнітного випромінювання та значно зменшить шкідливий вплив на зір школярів.

«Володіння сучасними інформаційними технологіями – це обов’язкова складова умінь та навичок сучасної молодої людини. Нам дуже приємно передати комп’ютерне обладнання київським школярам, адже розуміємо, що завдяки можливості його використання кожен з учнів школи тепер стане ближчим до здійснення своєї професійної мрії. Дякуємо керівництву КМДА, зокрема, Ганні Старостенко, за сприяння в організації нашої ініціативи. Соціальна відповідальність успішних державних підприємств, помножена на професійність місцевої влади, має стати запорукою виховання щасливого молодого покоління», – додав в. о. генерального директора аеропорту «Бориспіль» Євгеній Дихне.

Зазначимо, що благодійний проект продовжується та незабаром ще одна школа Деснянського району отримає нові рідкокристалічні монітори для двох комп’ютерних класів.

Загалом, у школах Києва нараховується понад 12 тисяч персональних комп’ютерів для навчально-виховної роботи. Лише 24% всіх комп’ютерів молодші п’яти років, решта – морально застарілі та вимагають оновлення.

Перейти до спискуВерсiя для друку