КМДА Київська міська державна адміністрація


29 вересня 2015

В ДНЗ №1 Печерського району відбулися заходи з нагоди відзначення 97-річчя з Дня народження видатного педагога В.О.Сухомлинського

В ДНЗ №1 Печерського району відбулися заходи з нагоди відзначення 97-річчя з Дня народження видатного педагога В.О.Сухомлинського

28 вересня 2015 року в дошкільному навчальному закладі № 1 Печерського району відбулися заходи з нагоди відзначення 97- річчя з Дня народження видатного педагога В.О.Сухомлинського.

У центрі сучасних технологій навчання і виховання знаходиться особистісно – зорієнтована модель, основною метою якої є індивідуальний розвиток кожного вихованця освітнього закладу.

З огляду на це, особливого звучання набуває спадщина Василя Олександровича Сухомлинського - вченого, філософа, неперевершеного педагога, який опікувався долею дітей.

Наш всесвітньо відомий сучасник надавав великого значення всебічному розвитку дітей, особливо вихованню в них моральних цінностей, духовному відродженню.

Гуманістична педагогіка В. О. Сухомлинського має стати животворним джерелом розвитку теорії та практики національного виховання. Педагогічну спадщину В. О. Сухомлинського пронизує ідея цілісного формування особистості. Всі аспекти виховання - моральний, розумовий, трудовий, естетичний, фізичний - за його переконанням, становлять нерозривну єдність духовного стану дитини. Упущення хоча б однієї з цих сфер негативно позначається на вирішенні комплексного завдання. Вчений глибоко розкрив значення естетичного розвитку, естетичної культури дитини в цілісному процесі формування особистості, показав діалектичний взаємозв'язок між емоційним розвитком, розумовою діяльністю, моральними вчинками; дав ряд цінних рекомендацій щодо застосування різноманітних засобів естетичного впливу на дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Спадок В. О. Сухомлинського - багатюще невичерпне джерело для громадянського виховання. Працюючи над цією проблемою педагоги дошкільних навчальних закладів міста Києва які поглиблено працюють над цією темою, постійно відкривають для себе багато нового в громадянській позиції палкого патріота, духовно збагачуються самі і несуть цей здобуток своїм підопічним.

Педагогічний колектив дитячого садочку № 1 Печерського району працює над глибоким вивченням та впровадженням спадщини Сухомлинського в свою роботу. В закладі заплановані заходи, присвячені річниці з Дня народження Сухомлинського, а саме: інсценування казок, сценок та мініатюр та за творами В. Сухомлинського, бесіди на морально-етичні теми за творами автора, проведення комплексних занять, виготовлення інформаційних матеріалів для батьків.

Для педагогів закладу проведено педагогічні читання «Про виховання любові до Батьківщини».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.