Головна  →  Новини районів  →  29 вересня 2015

Майстер-клас «Виготовлення виробів у техніці декупажу»

Майстер-клас «Виготовлення виробів у техніці декупажу»

У рамках Всеукраїнського Дня дошкілля, який урочисто відзначили 25 вересня у Київському палаці дітей та юнацтва, вихователі Солом'янського району провели для присутніх колег з усіх регіонів України та міста Києва майстер-клас: «Виготовлення виробів у техніці декупажу», під час якого всіх бажаючих навчали  декорувати картонні та дерев'яні поверхні виробів та перетворювати звичайні речі на маленькі «шедеври».

Окрасою свята стала виставка «Дошкільний веселковий декупаж» робіт вихованців та працівників дошкільних  навчальних закладів району (ДНЗ №№ 650 «Берізка», 17, 63, 360, 460, 712, 748), виконаних у цій техніці.

Декупаж,  в перекладі з французької мови - вирізати з паперу.

Декупаж у дошкільному закладі - це вид сучасної аплікації. Техніка декупажу полягає в тому, що на поверхню дерев’яних та картонних виробів наклеюється вирізане з тонкого паперу зображення, яке потім покривається захисним шаром клею, в результаті чого створюється ілюзія розпису.

Серветки є найпоширенішим матеріалом для декорування Пасхальних писанок, тарілок, коробок, рамок, листівок та інших дрібниць у техніці декупажу.

У процесі такої аплікації розвиваються дрібна моторика, сенсорне сприймання, окомір, уява, естетичний смак; формуються художні здібності та вольові якості.

Техніка декупажу допомагає дошкільникам урізноманітнювати світ аплікації.

Перейти до спискуВерсiя для друку