Головна  →  Новини  →  23 вересня 2015

У всіх приміщеннях за адресою: вул. Гмирі, 2-В буде проведено токсикологічну експертизу

У всіх приміщеннях за адресою: вул. Гмирі, 2-В буде проведено токсикологічну експертизу

У шкільному приміщенні, де розташовані гімназія «Київська Русь» та ліцей «Інтелект», буде проведено лабораторну експертизу полімерних поверхонь. Орієнтовний термін, який необхідний для цього, – не менше 40 годин робочого часу. Через ці причини заняття у шкільному приміщенні тимчасово (на період з 23 до 25 вересня 2015 року) проводитися не будуть. Відповідне рішення ухвалено сьогодні Постійною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що в результаті лабораторних досліджень, проведених Державною установою «Київський міський лабораторний центр Держсанепідслужби України» у пробах повітря, відібраних в окремих навчальних приміщеннях, було виявлено, що формальдегід перевищує середньодобову гранично допустиму концентрацію у 3,4 рази, а вміст фенолу – у 3,1 рази. Задовільні результати зафіксовано лише в їдальні, найбільше перевищення виявлено в актовій залі.

У зв’язку із цим, Комісія ухвалила рішення здійснити експертизу усіх приміщень на вул. Гмирі, 2-В.

За рекомендаціями фахівців, там, де виявлено завищену концентрацію шкідливих речовин, першочергово буде проведено провітрювання та вологе прибирання спеціальним розчином. Після чого будуть здійснені повторні дослідження. Лише після отримання узагальненого висновку від Головного управління Дерсанепідслужби у м. Києві щодо результатів дослідження проб повітря та матеріалів усіх приміщень гімназії «Київська Русь» та ліцею «Інтелект», будуть прийняті заходи щодо їх усунення.

Також Головному управлінню Дерсанепідслужби у м. Києві дано доручення на підставі узагальнених висновків дослідження проб повітря та матеріалів всіх приміщень навчальних закладів, які розміщені на вул. Гмирі, 2-В, звернутись до ГУ МВС України у м. Києві щодо відкриття кримінального провадження за даним фактом.

На час проведення токсикологічної експертизи навчальний процес у закладі буде призупинено. Для дітей, чиї батьки не мають змогу залишити їх вдома, міська влада доручила керівникам навчальних закладів організувати виховний процес у приміщенні найближчої школи № 62.

Міська влада звертається до батьків та педагогічного колективу закладу з проханням поставитися до ситуації, що склалася, з порозумінням, адже головне – це здоров’я та безпека дітей.

Перейти до спискуВерсiя для друку