Головна  →  Новини  →  16 вересня 2015

У столичних закладах освіти розпочалася соціальна акція «Києву зеленим бути!» – Ганна Старостенко

У столичних закладах освіти розпочалася соціальна акція «Києву зеленим бути!» – Ганна Старостенко

З 16 вересня до 19 жовтня у київських закладах освіти триватиме загальноміська соціальна акція з благоустрою пришкільної території «Києву зеленим бути!». Першими до акції долучилися вихованці Навчально-виховного комплексу «Київська каштани», які разом із заступником голови Київської міської державної адміністрації Ганною Старостенко висадили на шкільному подвір’ї троянди, туї, бегонії та японські спіреї.

«Одне з головних завдань, яке реалізовує команда мера Віталія Кличка, – повернути Києву статус зеленої столиці Європи, а всі шкільні двори столиці перетворити на затишні сквери та маленькі пришкільні парки. І керівництво міста та працівники комунального об’єднання «Київзеленбуд» допоможуть школам облаштувати їхні території відповідно до кращих стандартів садово-паркової майстерності», – запевнила вона.

За словами Ганни Старостенко, спільний проект КО «Київзеленбуд» та Департаменту освіти і науки, молоді та спорту має охопити 76 закладів освіти, серед яких: дитсадки, спеціалізовані школи та інтернати. Продукцію для озеленення пришкільних територій було надано комерційними розсадниками (237 дерев, 1138 кущів, 160 троянд, 2140 інших квітів).

У рамках проведення акції вихованці освітніх закладів не лише висаджатимуть рослини на шкільному подвір’ї, а й візьмуть участь у конкурсах малюнку «Найулюбленіший куточок столиці», фотографії «Зелений куточок Києва», репортажу «Крокуємо разом до зеленого Києва».

Наприкінці проекту будуть визначені та нагороджені переможці серед оформлених ландшафтних композицій на пришкільних територіях, конкурсу фото, малюнку та репортажу на рівні районів та міста.

«Школярі вже з великим бажанням відгукуються на пропозиції облаштувати власні шкільні двори та взяти участь у такій відповідальній соціально-екологічній акції. Це чудово, що нові покоління київських дітей усвідомлюють важливість дбайливого ставлення до природи і хочуть жити у зеленому місті», – додала Ганна Старостенко.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку