Головна  →  Новини  →  1 вересня 2015

Сергій Квіт: Дитина має зацікавитися навчанням

Дитина має зацікавитися навчанням. На цьому наголосив Міністр освіти і науки України Сергій Квіт у прямому ефірі телепередачі «Сніданок з 1+1» 1 вересня 2015 року.

«Дитині має бути цікаво вчитися. Охоту до знань слід прищеплювати зі школи», - зазначив Сергій Квіт.

За словами Міністра, у новому навчальному році було розвантажено шкільні програми, аби вони були більш цікавими для учнів, зокрема, для початкової та старшої школи. При цьому зменшення навантаження у програмах не означатиме, що діти зовсім не будуть отримувати домашніх завдань.

Також Міністр повідомив, що є багато ініціатив, які заохочують дітей навчатися. Так, нещодавно було презентовано ігровий сегмент для початкової школи, коли комп’ютерні ігри допомагатимуть дітям вивчати базові предмети.

За словами Міністра, завдяки системі відкритого он-лайн-конкурсу підручники для шкіл тепер будуть більш якісними та цікавими. Цьогоріч таким чином вчителі обирали підручники для 4-х – 7-х класів. «Для Міністерства було принциповим, щоб ці підручники були для українських дітей безоплатними. Їх друк був профінансований наполовину із центрального бюджету, і на другу половину – за рахунок обласних бюджетів», - зауважив Сергій Квіт. Окрім того, за такою ж схемою буде профінансовано закупівлю шкільних автобусів.

Міністр зазначив, що в українських школах наразі є багато прикладів інноваційного підходу до організації навчального процесу, при цьому головне завдання Міністерства освіти і науки зараз – забезпечити гідні освітні стандарти та доступ до якісної освіти для всіх дітей. «У цьому році ми закладаємо у бюджет кошти на обладнання спеціальних кабінетів з фізики, хімії та біології, буде закуплене обладнання, необхідне для підняття технологічного рівня шкіл», - повідомив Сергій Квіт.

Також у прямому ефірі, звертаючись до глядачів, Сергій Квіт привітав українців зі святом - Днем знань

Перейти до спискуВерсiя для друку