Головна  →  Новини  →  25 серпня 2015

Колектив «Зернятко» привітав українців незвичайним номером біля КМДА

Колектив «Зернятко» привітав українців незвичайним номером біля КМДА

До Дня Незалежності вокально-хореографічний художній колектив Києва «Зернятко» підготував незвичайний номер, який виконав для всіх киян та гостей міста біля Київської міської державної адміністрації. Дітлахи під час святкового концерту з нагоди 24-ої річниці незалежності України на Хрещатику заспівали кілька йорданських та українських народних композицій, символізуючи дружні і теплі стосунки між країнами.

Як пояснила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, яка прийшла підтримати колектив, вибір йорданської композиції для виступу став не випадковим – діти буквально тиждень тому повернулися з відпочинку в 12-му літньому таборі для дітей «Зростаймо в Йорданії».

Starostenko

«На відпочинок у таборі наш муніципальний колектив запросило Посольство Йорданії в Україні, транспортні витрати забезпечили спонсори, а місто надало організаційну підтримку в оформленні всіх необхідних документів, щоб малеча мала змогу відпочити за кордоном. І вони були там не просто відпочиваючими, а справжніми маленькими дипломатами від київської влади – дали концерт в Посольстві України в Йорданії, а також побували в мерії міста Амман», – розповіла Ганна Старостенко.

Під час перебування в Йорданії дітлахи встигли побувати на березі Мертвого моря, відвідати Римський амфітеатр, резиденцію короля Йорданії, зустрітися з міським головою міста Амман, а також побувати на інших цікавих і пізнавальних екскурсіях.

dity

Крім концерту творчих колективів мистецьких навчальних закладів Києва, за словами Ганни Старостенко, на головній вулиці столиці до кінця дня триватимуть різноманітні спортивні заходи та майстер-класи, а о 16:30 на Хрещатику розпочнеться гала-концерт до Дня Незалежності України. Святкові заходи тривають не лише в центрі міста, а й у всіх районах. Зокрема, кияни та гості столиці можуть відвідати культурно-масові заходи в парках культури та відпочинку (ПКіВ «Перемога», «Партизанська слава», «Центральний», «Гідропарк», «Голосіївський парк ім. М. Рильського»).

Перейти до спискуВерсiя для друку