Головна  →  Новини  →  23 серпня 2015

Віталій Кличко: «Український прапор – символ нашої єдності, патріотизму і боротьби за незалежність»

Віталій Кличко: «Український прапор – символ нашої єдності, патріотизму і боротьби за незалежність»

mer

Український прапор – символ нашої єдності і патріотизму, боротьби за незалежність і територіальну цілісність України. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час fotoцеремонії підняття Державного Прапора України біля приміщення Київської міської державної адміністрації.

mer

«Я хочу привітати усіх із Днем Державного Прапора України, який ми відзначаємо напередодні Дня Незалежності нашої країни! Прапор – один із символів державності, утвердження суверенності. Символ, з яким і радіють, і сумують. Святкують і схиляються в скорботі. Сьогодні під жовто-блакитним стягом наші патріоти йдуть у бій за свободу нашої країни. І сьогодні з цим прапором ховають загиблих українських героїв. Сьогодні діти малюють жовто-блакитні прапори на малюнках, які відправляють бійцям на Схід. А дорослі розписують в кольори національного прапора будинки, мости, вивішують його з вікон», – зазначив Віталій Кличко.

prapor

Мер наголосив, що український прапор підтримує дух українців та надихає волю до перемоги. «Сьогодні український прапор – символ нашої єдності і патріотизму, нашої боротьби за незалежність і територіальну цілісність України, – підкреслив мер. – І ми переможемо! Жовто-блакитний прапор знову майорітиме в усіх містах і містечках Донбасу та Криму! І так буде! Ми разом змінюємо свою країну, своє місто. Ми разом побудуємо європейську державу».

den_prapora

Під час урочистостей Віталій Кличко закликав привітати українських бійців, які прийшли на церемонію, після чого присутні вшанували пам’ять загиблих на Сході героїв хвилиною мовчання.

Віталій Кличко зазначив, що під час спортивної кар’єри національний прапор був для нього оберегом. «З особистого хочу сказати: для мене український прапор завжди був оберегом, коли я відстоював честь України у спорті. Де б я не виходив на бій – зі мною був прапор, який допомагав перемагати. І я завжди з хвилюванням переживав ту мить, коли піднімався наш прапор і звучав гімн України», – зауважив міський голова.

Також сьогодні Віталій Кличко разом з керівництвом держави взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора на Софійській площі.

Перейти до спискуВерсiя для друку