Головна  →  Новини  →  14 серпня 2015

Віталій Кличко – очільникам районів: «До 1 вересня всі навчальні заклади Києва повинні бути готові на 100%. Гроші у вас на це є»

Віталій Кличко – очільникам районів: «До 1 вересня всі навчальні заклади Києва повинні бути готові на 100%. Гроші у вас на це є»

На підготовку закладів освіти столиці до навчального року у 2015 році виділено понад 510 млн грн, що на 157% більше, ніж у 2014 році. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час наради щодо підготовки навчальних закладів міста Києва до початку 2015-2016 навчального року.

«Дуже важливі інвестиції в наше місто. І серед пріоритетів – це інвестиції у дітей, в їхню освіту. Без таких інвестицій у країни немає майбутнього. Розуміючи, наскільки це важливо, ми збільшили фінансування підготовки освітніх закладів до навчального року на 157% – з 198 млн до понад 500 млн грн», – повідомив Віталій Кличко.

Мер Києва зауважив, що, незважаючи на складну фінансову ситуацію, міська влада знаходить можливість відкривати нові дитячі садки і школи. «Найближчим часом відкриємо дві нових школи і два дитячих садки. Ці навчальні заклади відповідають всім сучасним вимогам. І на цьому не зупиняємось, ми робимо все, щоб освіта мала пріоритет», – сказав Віталій Кличко.

Голова КМДА також наголосив, що до столичної мерії надходить багато скарг щодо переповненості дитячих садків. І дав доручення всім очільникам районів Києва здійснити моніторинг приміщень дитсадків, які використовуються не за цільовим призначенням і повернути місту будівлі дитсадків. «Кожному голові району доручаю вивчити ситуацію. Неприпустимо, коли в дитсадках комунальної власності знаходяться якісь фірми. Ці приміщення повинні використовуватися винятково за освітньо-виховним профілем», – підкреслив мер.

Київський міський голова також зауважив, що доручив зберегти муніципальні надбавки викладачам дошкільних і шкільних навчальних закладів.

Заборгованості в галузі освіти в місті Києві цього року немає.

Віталій Кличко зробив зауваження очільникам районів, які не повністю освоїли кошти на підготовку начальних закладів до нового навчального року, зокрема, на заміну вікон, закупівлю парт і комп’ютерної техніки.

«До 1 вересня всі навчальні заклади Києва повинні бути готові на 100%. Прошу звернути увагу і виправити ситуацію протягом найближчих двох тижнів. Ні мене, ні батьків не цікавить, чому у вас не вийшло провести тендери. Вікна потрібно міняти не тоді, коли триває навчання, а влітку. Гроші у вас є, вам залишилось їх освоїти. Якщо не буде виправлена ситуація – будемо порушувати кадрові питання», – наголосив мер Києва.

 
Перейти до спискуВерсiя для друку