Головна  →  Новини  →  12 серпня 2015

На підготовку навчальних закладів Київ виділив близько півмільярда гривень

На підготовку навчальних закладів Київ виділив близько півмільярда гривень

У порівнянні з минулим роком на підготовку навчальних закладів столиці до нового навчального 2015-2016 років та осінньо-зимового періоду Київ виділив у 2,5 рази більше, ніж минулого року – близько 500 мільйонів гривень. У 2014 році ця цифра складала всього 198 млн грн. Таку заяву зробила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час перевірки стану підготовки навчальних закладів міста до нового навчального року.

«Близько півмільярда гривень в цьому році було виділено на будівництво нових закладів, реконструкцію існуючих, відкриття нових груп у дитсадках, закупівлю технічного обладнання, спортивного спорядження, ремонт харчоблоків, утеплення приміщень, ремонт індивідуальних теплових пунктів, заміну вікон, повірку лічильників та інші роботи», – повідомила Ганна Старостенко.

Водночас, вона переконана, що навіть цих коштів та запланованих і вже виконаних робіт недостатньо: «Але це хороший початок . Команді Віталія Кличка є що показати киянам та всій Україні. Адже, незважаючи на війну та кризу в країні, столична влада знайшла кошти та можливості, щоб підготувати практично всі навчальні заклади до нового навчального року, а також відкрити 4 нових – дві школи та два дитсадки».

Зокрема, як зазначила заступник голови КМДА, найближчим часом відкриється відреставрована школа № 128 та Навчально-виховний комплекс «ОРТ» у Дніпровському районі, а також збудований дитсадок № 270 на Позняках та реконструйований садочок № 383 у Солом’янському районі.

 
Перейти до спискуВерсiя для друку