Головна  →  Новини  →  28 липня 2015

Пройшов Х Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців

 З 21 по 26 липня 2015 року у Центральному таборі туристського активу учнів України в Іршавському районі  на Закарпатті проводився Х Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців.  18 команд областей України та м. Києва, переможці обласних зльотів,  кращі дослідники України, члени туристсько-краєзнавчих груп і пошукових загонів змагалися з різних напрямків краєзнавства, науково-дослідницької і природоохоронної роботи.    До суддівства   на Х Всеукраїнському зльоті залучалися вчені з різних університетів та наукових установ Національної Академії наук, відомі краєзнавці, досвідчені фахівці з різних куточків України.       

Учасники зльоту приймали участь у туристсько-краєзнавчому експедиційному маршруті, де демонстрували свої  знання на контрольно-залікових станціях з історичного краєзнавства, з археології, екології, геології, географічного краєзнавства та фольклору і етнографії.

Надзвичайно цікавою була конкурсна програма: візитка команди, туристсько-краєзнавчі вікторини, театралізований конкурс-захист пошуково-дослідницької роботи ,,І рушник вишиваний на щастя, на долю дала”, де команди демонстрували українські традиції, звичаї та обряди, які вони досліджували під час краєзнавчих експедицій. Саме у конкурсній програмі збірна команда юних краєзнавців Міжнародного центру дитячо-юнацького туризму м. Києва виборола ІІ місце.

 

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку