Головна  →  Новини  →  24 липня 2015

Незабаром у Дніпровському районі запрацює Навчально-виховний комплекс № 141 – Ганна Старостенко

Незабаром у Дніпровському районі запрацює Навчально-виховний комплекс № 141 – Ганна Старостенко

У рамках упорядкування мережі загальноосвітніх навчальних закладів столиці Київська міська рада затвердила статут комунального навчального закладу «Начально-виховний комплекс № 141 «Освітні ресурси та технологічний тренінг» (НВК «ОРТ»), де навчатимуться майже тисяча дітей – близько 900 школярів і 100 дошкільнят. Відповідне рішення підтримали 83 депутати.

Як зазначила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, створення НВК «ОРТ» у складі чотирьох підрозділів (дошкільний навчальний заклад, школа I ступеня, спеціалізована школа II ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов та інформаційних технологій, технологічний ліцей) відбувається шляхом злиття загальноосвітнього навчального закладу «Середня загальноосвітня школа I–III ступенів № 141 м. Києва» та загальноосвітнього навчального закладу «Технологічний ліцей «ОРТ» («Освітні ресурси та технологічний тренінг») м. Києва». Це дозволить об’єднати дитсадок, початкову школу, спеціалізовану школу ІІ ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов і технологій, а також технологічний ліцей.

St2

«Ми зробили ще один крок до забезпечення ефективного функціонування комплексного навчального закладу світового зразка. Це дозволить не лише оптимізувати діяльність самої школи, а й забезпечить додаткові можливості для мешканців мікрорайону «Русанівка» в отриманні якісної освіти, а також рівний доступ учнів до інформаційних комп’ютерних технологій», – пояснила Ганна Старостенко.

St3

Заступник голови КМДА нагадала, що зараз триває  реконструкція приміщення та прилеглої території школи № 141, що має завершитися до початку нового навчального року.

«Кошти на капітальний ремонт приміщення (утеплення фасаду, заміна підлоги, даху, вікон, радіаторів, ремонт класних приміщень та санвузлів), а це майже 4 мільйони доларів США, виділила Міжнародна освітня організація World ORT. Сподіваємося, що до 1 вересня всі роботи будуть завершені і майже тисяча школярів розпочнуть новий навчальний рік в оновленій школі», – додала заступник голови КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку