Головна  →  Новини  →  23 липня 2015

Українські школярі повернулась з учнівської Міжнародної біологічної олімпіади з медалями

Українські школярі повернулась з учнівської Міжнародної біологічної олімпіади з медалями

12-19 липня 2015 року у місті Орхус (Королівство Данія) відбулася 26-а Міжнародна біологічна олімпіада. Протягом тижня 239 талановитих юних біологів із 63-х країн світу демонстрували свої знання і показували свої вміння з біології. 

Змагання проходили в аудиторіях і лабораторіях Орхуського університету і включали практичний та теоретичний тури, кожний з яких тривав понад 6 годин.

Практичний тур складався з чотирьох практичних іспитів з анатомії, біосистематики та еволюції рослин; молекулярної біології і мікробіології; функціональної морфології тварин; біохімії. А теоретичний – з двох іспитів, які охоплювали широкий спектр тем з біології, зокрема, клітинної біології, молекулярної біології і мікробіології, генетики та ін.

За результатами змагань команда з України у складі чотирьох учнів здобула чотири медалі. Іван Блащак, учень Тернопільської  Української гімназії імені Івана Франка виборов срібну медаль. Учениця ліцею № 208 м. Києва Катерина Забава, учень спеціалізованої школи № 80 м. Києва Арсеній  Гордейчик і учениця Природничо-наукового ліцею № 145 м. Києва Тетяна Гусак нагороджені бронзовими медалями.

Своїм успішним виступом юні біологи завдячують вчителям, науковому керівнику команди Наталії Скрипник – доценту Київського національного університету імені Тараса Шевченка і колективу викладачів Навчально-наукового центру «Інститут Біології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які доклали багато зусиль для підготовки команди для участі у міжнародних змаганнях.

Докладніше з результатами учасників, фото- та відеоматеріалами олімпіади можна ознайомитись на офіційному сайті 26-ї Міжнародної біологічної олімпіади (http://ibo2015.org/ ).  

Джерело: mon.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку