Головна  →  Новини  →  22 липня 2015

Завдяки термосанації приміщення навчальний заклад може заощадити щонайменше 20% енергоносіїв

Завдяки термосанації приміщення навчальний заклад може заощадити щонайменше 20% енергоносіїв

Завдяки використанню енергоефективних технологій під час підготовки освітніх закладів Києва до нового навчального року, а саме: утепленню фасадів та покрівель, заміні вікон, – економія енергоносіїв може скласти щонайменше 20%. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко,  інспектуючи підготовку навчальних закладів Шевченківського району до нового навчального 2015-2016 року.

«Враховуючи сучасні реалії, під час підготовки до нового навчального року величезна увага приділяється енергозбереженню. Адже для нас важливо, щоб дітлахам було тепло та комфортно під час навчання. До того ж термосанація приміщень навчальних закладів дозволить місту заощадити щонайменше 20% енергоносіїв», – зазначила заступник голови КМДА.

Так, за словами Ганни Старостенко, цього року в рамках підготовки до нового навчального року заплановано провести капітальний ремонт 148 дахів та 43 фасадів. «Мер Віталій Кличко особисто тримає ситуацію на контролі та уважно стежить за тим, як проходить кампанія з підготовки навчальних закладів Києва до нового навчального року. Так, на сьогодні вже відремонтовано та утеплено 90 покрівель і 21 фасад. Крім того, проведено заміну пластикових вікон майже половини із запланованих навчальних закладів», – додала вона.

Під час інспекції робіт із підготовки навчальних закладів Шевченківського району до нового навчального 2015-2016 року заступник голови КМДА ознайомилась із перебігом робіт термосанації фасаду та даху школи № 61, а також капітального ремонту фасаду, даху та вхідної групи Центру творчості «Шевченківець». На ці два об’єкти було виділено понад 2,5 млн грн.

Загалом, на поточні та капітальні ремонти, а також реконструкцію навчальних закладів Києва з міського бюджету виділено понад 280 млн грн.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку